HIRDETŐ

Ikonikus francia Fehérboros feketekagyló

A Fehérboros feketekagyló egy ünnepi, vagy akár egy hétköznapi étel lehet, ami a francia konyha ikonikus fogása. A recept egyszerű, és könnyen elkészíthető, és azon kívül, hogy nagyon finom, az étel magába ötvözi a tenger gyümölcseinek és a fehérbor frissességét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg feketekagyló Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 300 ml fehérbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A feketekagylókat alaposan mossuk át hideg vízben, és az esetleges szakadtakat dobjuk ki.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.

3. Lépés

Az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá a fehérbor, a vajat, a citromlevet, a petrezselymet és a feketekagylókat.

5. Lépés

Fűszerezzük sóval és borssal, majd fedjük le és főzzük kb. 15 percig, vagy amíg a kagylók ki nem nyílnak.

6. Lépés

Az elkészült fehérboros feketekagylót tálaljuk friss bagett szeletekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek