HIRDETŐ

Ikonikus francia Fehérboros feketekagyló

A Fehérboros feketekagyló egy ünnepi, vagy akár egy hétköznapi étel lehet, ami a francia konyha ikonikus fogása. A recept egyszerű, és könnyen elkészíthető, és azon kívül, hogy nagyon finom, az étel magába ötvözi a tenger gyümölcseinek és a fehérbor frissességét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg feketekagyló Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 300 ml fehérbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A feketekagylókat alaposan mossuk át hideg vízben, és az esetleges szakadtakat dobjuk ki.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.

3. Lépés

Az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá a fehérbor, a vajat, a citromlevet, a petrezselymet és a feketekagylókat.

5. Lépés

Fűszerezzük sóval és borssal, majd fedjük le és főzzük kb. 15 percig, vagy amíg a kagylók ki nem nyílnak.

6. Lépés

Az elkészült fehérboros feketekagylót tálaljuk friss bagett szeletekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új