Ikonikus francia Fehérboros feketekagyló
A Fehérboros feketekagyló egy ünnepi, vagy akár egy hétköznapi étel lehet, ami a francia konyha ikonikus fogása. A recept egyszerű, és könnyen elkészíthető, és azon kívül, hogy nagyon finom, az étel magába ötvözi a tenger gyümölcseinek és a fehérbor frissességét.
Hozzávalók
- 1 kg feketekagyló
- 2 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 ml fehérbor
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- friss petrezselyem
- 1 citrom leve
- só, bors
Eljárás
A feketekagylókat alaposan mossuk át hideg vízben, és az esetleges szakadtakat dobjuk ki.
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
Az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát.
Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá a fehérbor, a vajat, a citromlevet, a petrezselymet és a feketekagylókat.
Fűszerezzük sóval és borssal, majd fedjük le és főzzük kb. 15 percig, vagy amíg a kagylók ki nem nyílnak.
Az elkészült fehérboros feketekagylót tálaljuk friss bagett szeletekkel.