HIRDETŐ

Immunerősítő kovászos káposzta

A kovászos káposzta egy hagyományos magyar étel, melyet savanyított káposztából készítenek. Az elkészítés során az alapanyagot sóval és vízzel együtt fermentálják, így ízletes és tápláló ételt kapnak. A kovászos káposzta kiváló probiotikus élelmiszer, amely segíti az emésztést és az immunrendszert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 212 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 30 g tengeri só Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 1 csokor kislevelű zsálya Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ks fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A káposztát vékonyra vágjuk, majd egy nagy tálba helyezzük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük. Ezután 5-10 percig pihentetjük.

3. Lépés

Az így előállított lével befedjük a káposztát.

4. Lépés

A tetejére helyezzük a kaport, a zsálya a babérleveleket és az apróra vágott fokhagymát.

5. Lépés

Lefjük a tetejét és 1-3 napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

6. Lépés

Ezután a káposztát átkerül a hűtőbe, és 3-7 napig érleljük a kívánt íz érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új