HIRDETŐ

Immunerősítő kovászos káposzta

A kovászos káposzta egy hagyományos magyar étel, melyet savanyított káposztából készítenek. Az elkészítés során az alapanyagot sóval és vízzel együtt fermentálják, így ízletes és tápláló ételt kapnak. A kovászos káposzta kiváló probiotikus élelmiszer, amely segíti az emésztést és az immunrendszert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 212 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 30 g tengeri só Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 1 csokor kislevelű zsálya Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ks fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A káposztát vékonyra vágjuk, majd egy nagy tálba helyezzük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük. Ezután 5-10 percig pihentetjük.

3. Lépés

Az így előállított lével befedjük a káposztát.

4. Lépés

A tetejére helyezzük a kaport, a zsálya a babérleveleket és az apróra vágott fokhagymát.

5. Lépés

Lefjük a tetejét és 1-3 napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

6. Lépés

Ezután a káposztát átkerül a hűtőbe, és 3-7 napig érleljük a kívánt íz érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek