HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OyPpoAvephDtP5dvR_E9/2a0936a634b328bddd956e4511e3dc.png)
Immunerősítő kovászos káposzta
A kovászos káposzta egy hagyományos magyar étel, melyet savanyított káposztából készítenek. Az elkészítés során az alapanyagot sóval és vízzel együtt fermentálják, így ízletes és tápláló ételt kapnak. A kovászos káposzta kiváló probiotikus élelmiszer, amely segíti az emésztést és az immunrendszert.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 21⁄2 kg savanyú káposzta
- 30 g tengeri só
- 1 csokor kapor
- 1 csokor kislevelű zsálya
- 2 ks babérlevél
- 2 ks fokhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A káposztát vékonyra vágjuk, majd egy nagy tálba helyezzük.
2. Lépés
Hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük. Ezután 5-10 percig pihentetjük.
3. Lépés
Az így előállított lével befedjük a káposztát.
4. Lépés
A tetejére helyezzük a kaport, a zsálya a babérleveleket és az apróra vágott fokhagymát.
5. Lépés
Lefjük a tetejét és 1-3 napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
6. Lépés
Ezután a káposztát átkerül a hűtőbe, és 3-7 napig érleljük a kívánt íz érdekében.