HIRDETŐ

Forrás: Zoe Angelica's Images from Canva

Indiai lencse Dhal

A vörös lencse dhal egy klasszikus indiai étel, amely nemcsak tápláló, hanem finom is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 bögre vörös lencse Hozzáadott
  • 3 bögre víz Hozzáadott
  • 1 EK Gyökeres fűszerezés Hozzáadott
  • 1 EK Kurkuma Hozzáadott
  • 1 TK chili por Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Reszelt friss gyömbér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Az edényben keverje össze a lencsét, vizet, fűszereket, kurkumát és chiliporsot. Hagyja főzni közepes lángon, amíg a lencse nem puha és szét nem esik, körülbelül 15 perc. Ezután távolítsa el a tűzről.

2. Lépés

Közben, egy serpenyőben, melegítse fel az olajat és adjon hozzá hagymát. Süssön, amíg a hagyma aranysárga lesz, körülbelül 10 percig. Ezután adjon hozzá fokhagymát és gyömbért, és süssön további 2 percig.

3. Lépés

Adja hozzá a hagymakeveréket a lencsés edényhez, és alaposan keverje össze. Ha a leves túl sűrű, adjon hozzá egy kis vizet.

4. Lépés

Szolgálja fel melegen, szórja meg korianderrel és kínálja kenyérrel vagy rizzsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új