HIRDETŐ
Forrás: Zoe Angelica's Images from Canva
Indiai lencse Dhal
A vörös lencse dhal egy klasszikus indiai étel, amely nemcsak tápláló, hanem finom is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 bögre vörös lencse
- 3 bögre víz
- 1 EK Gyökeres fűszerezés
- 1 EK Kurkuma
- 1 TK chili por
- 2 EK olaj
- 1 db The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál Reszelt friss gyömbér
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Az edényben keverje össze a lencsét, vizet, fűszereket, kurkumát és chiliporsot. Hagyja főzni közepes lángon, amíg a lencse nem puha és szét nem esik, körülbelül 15 perc. Ezután távolítsa el a tűzről.
2. Lépés
Közben, egy serpenyőben, melegítse fel az olajat és adjon hozzá hagymát. Süssön, amíg a hagyma aranysárga lesz, körülbelül 10 percig. Ezután adjon hozzá fokhagymát és gyömbért, és süssön további 2 percig.
3. Lépés
Adja hozzá a hagymakeveréket a lencsés edényhez, és alaposan keverje össze. Ha a leves túl sűrű, adjon hozzá egy kis vizet.
4. Lépés
Szolgálja fel melegen, szórja meg korianderrel és kínálja kenyérrel vagy rizzsel.