Forrás: Pixabay: nipananlifestyle
Indiai masala chai
A masala chai több, mint egy ital - ez egy kis rituálé, amely megédesíti a mindennapjaimat. Észak-Indiát járva ismertem meg és szerettem meg az érzéki fűszerek és a melegítő tej keverékét. Próbáld ki, és lepődj meg egy különleges ízélménnyel!
Hozzávalók
- 1 l víz
- 4 fekete Teafilterek
- 4 Kardamom hüvelyek
- 2 Fahéjrudak
- 4 Szegfűszeg
- 2 csillagánizs
- 2 cm friss gyömbér
- 500 ml teljes tej
- 4 Evőkanál cukor
Eljárás
A masala chai elkészítéséhez kezdjük a fűszerek előkészítésével. A kardamomot enyhén törje össze mozsárban, hogy az ízek jobban ki tudjanak bontakozni. Törje össze a fahéjrudakat és a csillagánizst. Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért. Ugyanígy járjon el a szegfűszeggel is, egyszerűen csak enyhén törje össze, hogy a teljes íze érvényesüljön.
Tegye az összes fűszert egy lábasba a vízzel együtt, és forralja fel. Most már elég ideje van arra, hogy gyönyörködjön a konyhájában lassan szétterjedő csodálatos illatban.
Miután a víz 10 percig forrt, hozzáadhatja a fekete teafüveket. Én a fekete teát részesítem előnyben, mert erős alapízt ad, amely csodálatosan keveredik a fűszerekkel.
Most jön az a rész, amire már vártál: add hozzá a tejet. Forraljuk fel újra a keveréket, és főzzük további 5 percig.
Végül ízesítheti a chai-t cukorral a saját édes ízlése szerint. Ha szeretné, mézet is használhat.
Szűrje át a keveréket egy szitán, és öntse a kedvenc csészéibe. Voilà! Megvan a saját házi masala chai.