HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: nipananlifestyle

Indiai masala chai

A masala chai több, mint egy ital - ez egy kis rituálé, amely megédesíti a mindennapjaimat. Észak-Indiát járva ismertem meg és szerettem meg az érzéki fűszerek és a melegítő tej keverékét. Próbáld ki, és lepődj meg egy különleges ízélménnyel!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 4 fekete Teafilterek Hozzáadott
  • 4 Kardamom hüvelyek Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 csillagánizs Hozzáadott
  • 2 cm friss gyömbér Hozzáadott
  • 500 ml teljes tej Hozzáadott
  • 4 Evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A masala chai elkészítéséhez kezdjük a fűszerek előkészítésével. A kardamomot enyhén törje össze mozsárban, hogy az ízek jobban ki tudjanak bontakozni. Törje össze a fahéjrudakat és a csillagánizst. Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért. Ugyanígy járjon el a szegfűszeggel is, egyszerűen csak enyhén törje össze, hogy a teljes íze érvényesüljön.

2. Lépés

Tegye az összes fűszert egy lábasba a vízzel együtt, és forralja fel. Most már elég ideje van arra, hogy gyönyörködjön a konyhájában lassan szétterjedő csodálatos illatban.

3. Lépés

Miután a víz 10 percig forrt, hozzáadhatja a fekete teafüveket. Én a fekete teát részesítem előnyben, mert erős alapízt ad, amely csodálatosan keveredik a fűszerekkel.

4. Lépés

Most jön az a rész, amire már vártál: add hozzá a tejet. Forraljuk fel újra a keveréket, és főzzük további 5 percig.

5. Lépés

Végül ízesítheti a chai-t cukorral a saját édes ízlése szerint. Ha szeretné, mézet is használhat.

6. Lépés

Szűrje át a keveréket egy szitán, és öntse a kedvenc csészéibe. Voilà! Megvan a saját házi masala chai.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új