HIRDETŐ
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=4taQ-SW2dao&ab_channel=S%C3%BCtikBirodalma-Szandi
Ínycsiklandó bögrés répatorta - egyszerű, de nagyszerű
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Tésztához
- 11⁄2 bögre liszt a szóráshoz
- 1 tk só
- 2 tk Fahéj
- 2 Csomag szódabikarbóna
- 4 ks tojás
- 1 bögre étolaj a kenéshez
- 11⁄2 bögre cukor
- 2 Csomag vaníliás cukor
- 15 dkg dió vagy mogyoró
- 10 dkg Mandula
- 10 dkg mazsola rumba áztatott
- 50 dkg sárgarépa
A mázhoz
- 3 ek citromlé
- 15 dkg porcukor
A díszítéshez
- marcipánlevelek
- marcipán répa
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A lisztet, sót, fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojást, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel összedolgozzuk. Ezután egy fakanállal összekeverjük a lisztes és a tojásos keveréket. Hozzáadjuk a darált diót, a mandulát, a mazsolát és a megpucolt, lereszelt sárgarépát.
2. Lépés
A masszát kiolajozott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
3. Lépés
A mázhoz összekeverjük a citromlevet és a porcukrot. Ha kihűlt a torta, bevonjuk a citrommázzal, és marcipánlevelekkel vagy marcipán répával díszítjük.