Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-wine
Ínycsiklandó meggybor készítése
A meggybor igazán üdítő, kellemes ital lehet a nyári forróságban. Készíthetjük ősszel is, amikor a meggyből befőttet készítünk. Ekkor csak annyit kell tennünk, hogy a befőttlevet felmelegítjük és elkészítjük az italt.
Hozzávalók
- 1 l meggybefőtt lé
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom vagy lime reszelt héja
- 1 citrom vagy lime facsart leve
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 750 ml rozé vagy fehér bor
- 750 ml szóda vagy ásványvíz
- jégkocka
Eljárás
Az előkészített meggybefőttét öntsd egy nagyobb fazékba, add hoz a cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszegeteverd össze az összetevőket.
2 Lassú tűzön melegítsd fel az összetevőket, és főzd kb. 15-20 percig, amíg arom és ízletes lesz a lé.
Tedd félre és hagyd kihűlni a fűszeres meggylevet.
Az elkészült meggylevet töltsd át egy nagyobb befőttesüvegbe, majd önt bele a rozé vagy a fehér bor felét.
Add hozzá az ásványvizet vagyódát a borhoz és a meggybefőtt léhez, és keverd össze.
Az italt tedd hűtőbe, legalább 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Tálald jégkockával hűtve, díszítsd citromszeletekkel vagy lime-cikkelyekkel.