HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-wine

Ínycsiklandó meggybor készítése

A meggybor igazán üdítő, kellemes ital lehet a nyári forróságban. Készíthetjük ősszel is, amikor a meggyből befőttet készítünk. Ekkor csak annyit kell tennünk, hogy a befőttlevet felmelegítjük és elkészítjük az italt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 l meggybefőtt lé Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 citrom vagy lime reszelt héja Hozzáadott
  • 1 citrom vagy lime facsart leve Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 750 ml rozé vagy fehér bor Hozzáadott
  • 750 ml szóda vagy ásványvíz Hozzáadott
  • jégkocka Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az előkészített meggybefőttét öntsd egy nagyobb fazékba, add hoz a cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszegeteverd össze az összetevőket.

2. Lépés

2 Lassú tűzön melegítsd fel az összetevőket, és főzd kb. 15-20 percig, amíg arom és ízletes lesz a lé.

3. Lépés

Tedd félre és hagyd kihűlni a fűszeres meggylevet.

4. Lépés

Az elkészült meggylevet töltsd át egy nagyobb befőttesüvegbe, majd önt bele a rozé vagy a fehér bor felét.

5. Lépés

Add hozzá az ásványvizet vagyódát a borhoz és a meggybefőtt léhez, és keverd össze.

6. Lépés

Az italt tedd hűtőbe, legalább 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

7. Lépés

Tálald jégkockával hűtve, díszítsd citromszeletekkel vagy lime-cikkelyekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új