HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves

Egyik kedvencem, ebből biztos nem marad egy kanál sem maradéknak, olyan finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 400 g csirkemell filé Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa nyers Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér fehérrépa nagyobb Hozzáadott
  • 70 g zellergumó nyers Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 Fej közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 csipet nagy tárkony friss vagy szárított Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • fehérbors őrölt Hozzáadott
  • 1500 ml alaplé zöldség Hozzáadott
  • 200 g zöldborsó Hozzáadott
  • 12 ks citrom leve Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
  • 45 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 100 ml habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.

2. Lépés

Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.

3. Lépés

Fél citrom levét nyomjuk bele. Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

4. Lépés

Ezzel el is készült a tökéletes tárkonyos csirkeraguleves.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új