Forrás: Youtube
Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves
Egyik kedvencem, ebből biztos nem marad egy kanál sem maradéknak, olyan finom.
Hozzávalók
- 400 g csirkemell filé
- 1 ks sárgarépa nyers
- 1 ks petrezselyemgyökér fehérrépa nagyobb
- 70 g zellergumó nyers
- 50 g vaj
- 1 Fej közepes vöröshagyma
- 3 csipet nagy tárkony friss vagy szárított
- só
- fehérbors őrölt
- 1500 ml alaplé zöldség
- 200 g zöldborsó
- 1⁄2 ks citrom leve
- 150 ml tejföl
- 45 g búzaliszt
- 1 evőkanál Mustár
- 100 ml habtejszín
Eljárás
A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.
Fél citrom levét nyomjuk bele. Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.
Ezzel el is készült a tökéletes tárkonyos csirkeraguleves.