Isteni finom és megnyugtatóan puha Kakaós kifli
Egy közkedvelt, süteményszerű féle kenyér Magyarországon, amelyet rendszerint kakaóval töltve szolgálnak fel. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy vacsorára - igazából bármikor. Könnyen elkészíthető, és nagyon ízletes.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 21⁄2 dl tej
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 2 dkg élesztő
- Kakaókrém a töltelékhez (kb. egy pohár)
Eljárás
Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos tejben, és keverjük hozzá a cukor felét.
A lisztet tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a megfuttatott élesztőt, majd jöhet bele a tej, a vaj, a tojások, a maradék cukor, és a só.
Óvatosan dolgozzuk össze az összetevőket, amíg sima tésztát nem kapunk.
Hagyjuk pihenni a tésztát fedett helyen 1,5-2 órán keresztül, amíg meg nem duplázódik a térfogata.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra.
Vágjunk belőle háromszögeket, kenjük meg bőven a kakaókrémmel, majd tekerjük fel őket a szélesebb felükről indulva kifli formára.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.