HIRDETŐ

Isteni finom és megnyugtatóan puha Kakaós kifli

Egy közkedvelt, süteményszerű féle kenyér Magyarországon, amelyet rendszerint kakaóval töltve szolgálnak fel. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy vacsorára - igazából bármikor. Könnyen elkészíthető, és nagyon ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 dkg élesztő Hozzáadott
  • Kakaókrém a töltelékhez (kb. egy pohár) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos tejben, és keverjük hozzá a cukor felét.

2. Lépés

A lisztet tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a megfuttatott élesztőt, majd jöhet bele a tej, a vaj, a tojások, a maradék cukor, és a só.

3. Lépés

Óvatosan dolgozzuk össze az összetevőket, amíg sima tésztát nem kapunk.

4. Lépés

Hagyjuk pihenni a tésztát fedett helyen 1,5-2 órán keresztül, amíg meg nem duplázódik a térfogata.

5. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra.

6. Lépés

Vágjunk belőle háromszögeket, kenjük meg bőven a kakaókrémmel, majd tekerjük fel őket a szélesebb felükről indulva kifli formára.

7. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új