HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pgdouglas

Isteni magyar Burgonyakrémleves

A burgonyakrémleves nagyszerű vagy akár önálló ételként is megállja a helyét. A végeredmény egy krémes, ízletes leves, ami a magyar konyha egyik kiemelkedő fogása. A recepthez adott tanácsokkal biztosan könnyedén elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 Közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 2 Közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap (vegetáriánusoknak zöldség alap) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
  • Kis méretű sajt a tetejére (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Elsőként is meg kell hámozni és felaprítani a burgonyákat és a sárgarépát. Próbáljunk meg minél egyenletesebb kisebb kockákat vágni belőlük, így egyenletesen és gyorsabban fognak megfőni.

2. Lépés

Finoman aprítsuk fel a hagymát és fokhagymákat. Az apró darabok nemcsak a textúrát, de az ízt is javítják.

3. Lépés

A vajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát. Hagyjuk, hogy a hagyma üveges, de még nem barna legyen, ez adja meg a leves alapjának az ízét.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és sárgarépát. Keverjük át őket a hagymával és fokhagymával, majd öntsük hozzá a húslevest.

5. Lépés

Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval. A szerecsendió különleges aromát visz a levesbe, de vigyázzunk, mert erős íze van, ne tegyünk bele túl sokat.

6. Lépés

Fedjük le és főzzük körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

7. Lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, használjunk botmixert, hogy krémes levest készítsünk belőle. Vigyázzunk, hogy a levest teljesen kihűtsük, mielőtt botmixert használunk, mert forró leves könnyen fröccsenhet.

8. Lépés

A levest tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva, és ha szeretnénk, adjunk hozzá egy kis sajtkockát. A sajt lágy, krémes ízt ad a levesnek és szépen olvad a forró levesben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új