HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Isteni meggyes piskóta
Nagymamám kedvence, a meggyes piskóta nálunk megunhatatlannak számít a családi összejöveteleken. Nem túl édes, nem túl fanyar, egyszerűen tökéletes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 4 szétválasztott tojás
- 150 g porcukor
- 200 g univerzális liszt
- 400 g kimagozott meggy
- 1⁄2 tk szódabikarbóna
- 10 evőkanál forró víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Egy keverőtálban a tojássárgáját és a porcukrot habosra keverjük, körülbelül 10-15 perc alatt.
2. Lépés
Lassan, fokozatosan adjuk hozzá a keverékhez a forró víz felét, közben folytassuk a keverést.
3. Lépés
A lisztet és a sütőport szitáljuk össze, majd fokozatosan forgassuk a tojássárgás keverékhez.
4. Lépés
Egy külön tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, ezután forgassuk óvatosan a masszába, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
5. Lépés
A masszát kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük ,és a tetejére rászórjuk a meggyet.
6. Lépés
Előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük.
És mi van a többi 5 kanál forró vízzel? Nem pontos a recept !!!