Forrás: Pixabay
Isteni Sűrített paradicsom télire
Ez a recept természetes, egészséges és finom sűrített paradicsomleves elkészítésére irányul. Nagyszerű alternatíva lehet a boltban megvásárolt változatokkal szemben, különösen télire, amikor a friss paradicsomok ritkábbak.
Hozzávalók
- 5 kg érett paradicsom
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál só
- néhány csepp citromlé (elhagyható)
Eljárás
Az érett paradicsomokat darálja le, majd szűrje át finom szűrővel, hogy eltávolítsa a magokat és a héjat.
Tegye a paradicsompürét nagy fazékba és hozzáadja a cukrot, kezdje el főzni közepes lángon, gyakran kavargatva.
Mikor a püré elkezd összesűrűsödni, adjon hozzá sót és citromlevet, majd csökkentse a hőmérsékletet kis lángra. Főzze tovább óvatosan kavargatva, amíg a keverék tovább sűrűsödik.
Amikor a paradicsompüré állaga jó, tartsa készen a sterilizált üvegeket. Tegye óvatosan a paradicsompürét az üvegekbe, de ne töltse tele teljesen.
Tegyen sterilizált fedeleket az üvegekre, majd tegye őket nagy lábasba. Töltsön rájuk annyi vizet, hogy az üvegek 2/3-a benne legyen, majd forralja fel a vizet. Kb. 20-30 perc forralás elegendő a tartósításhoz. Ezután vegye ki az üvegeket és hagyja teljesen kihűlni.
Ellenőrizze, hogy az üvegek jól záródnak-e. Ha minden rendben van, tárolja őket hűvös, sötét helyen télire.