Forrás: Pixabay: RitaE
Isteni Tojás nélküli palacsinta
Tojás nélküli palacsintámat először egy barátom javaslatára készítettem el, aki vegetáriánus volt, de nagyon hiányzott neki a hagyományos palacsinta íze. A végeredmény minden elvárásomat felülmúlta; ezek a palacsinták ugyanolyan finomak és könnyűek, mint a hagyományos változat, és senki nem vette észre, hogy nincs bennük tojás!
Hozzávalók
- 13⁄4 Csésze liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 1⁄2 teáskanál só
- 11⁄2 Csésze tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál vanília
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. A hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a palacsintáink egyenletes állagúak legyenek.
Adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliát a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg sima tésztát kapunk.
Melegítsük fel a serpenyőt közepes-magas hőmérsékleten. Bevált tapasztalat, hogy ha a serpenyőt tökéletesen előmelegítjük, a palacsinták aranybarnák és tökéletesen átsülnek.
Tegyünk kb. 1/4 csésze tésztát a serpenyőre. Amikor a tészta felülete buborékokkal borul, megfordíthatjuk a palacsintát. Általában 2-3 percig sütöm mindkét oldalát.
Ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
Szolgáljuk melegen, kedvenc feltéteinkkel!