HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Isteni Tojás nélküli palacsinta

Tojás nélküli palacsintámat először egy barátom javaslatára készítettem el, aki vegetáriánus volt, de nagyon hiányzott neki a hagyományos palacsinta íze. A végeredmény minden elvárásomat felülmúlta; ezek a palacsinták ugyanolyan finomak és könnyűek, mint a hagyományos változat, és senki nem vette észre, hogy nincs bennük tojás!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 134 Csésze liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 112 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. A hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a palacsintáink egyenletes állagúak legyenek.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliát a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg sima tésztát kapunk.

3. Lépés

Melegítsük fel a serpenyőt közepes-magas hőmérsékleten. Bevált tapasztalat, hogy ha a serpenyőt tökéletesen előmelegítjük, a palacsinták aranybarnák és tökéletesen átsülnek.

4. Lépés

Tegyünk kb. 1/4 csésze tésztát a serpenyőre. Amikor a tészta felülete buborékokkal borul, megfordíthatjuk a palacsintát. Általában 2-3 percig sütöm mindkét oldalát.

5. Lépés

Ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.

6. Lépés

Szolgáljuk melegen, kedvenc feltéteinkkel!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új