Ízletes Amerikai fahéjas csiga
Imádok sütni, és a múlt héten adtam még egy esélyt az amerikai fahéjas csigának. Eredetileg ettől tartottam a legjobban, mert korábban voltak gondjaim a tésztával, de ezúttal, szerencsére, tökéletes lett. Annyira, hogy gyakorlatilag azonnal el is fogyott.
Hozzávalók
- 250 ml tej
- 75 g vaj
- 50 g cukor
- 5 g szárított élesztő
- 500 g liszt
- 1 ks tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál Fahéj
- 100 g barna cukor
- Egy csipetnyi só
Eljárás
Elsőként langyosítsunk meg 250 ml tejet, és adjunk hozzá 75 g vajat, 50 g cukrot és 5 g szárított élesztőt. Jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 15 percig. Ez az élesztőnek ad időt, hogy beinduljon.
Ezután keverjünk össze 500 g lisztet, 1 tojást és egy teáskanál sót. Ehhez öntsük hozzá az élesztős tejes keveréket. Gyúrjuk össze a tésztát, ami eleinte ragacsos lehet, de ne adjunk hozzá több lisztet! Amint a tészta kezd összeállni, kezdjük el gyúrni - ez kb. 10 percig tart.
Ezután tegyük a tésztát egy lisztezett tálba és fedjük be egy konyharuhával. Hagyjuk kelni kb. 1 órát, míg a tészta meg nem duplázódik.
Közben készítsük el a fahéjas-cukor keveréket. Egy tálban keverjünk össze egy teáskanál őrölt fahéjt, 100 g barna cukrot és egy csipetnyi sót.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki egy lisztezett felületen, majd szórjuk meg a fahéjas-cukor keverékkel. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a tészta minden részét befedjük a keverékkel.
A tésztát tekerjük fel, majd vágjuk 2 cm vastag szeletekre. A szeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le és hagyjuk pihenni 15-20 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és süssük a csigákat 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.