HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Ízletes Cseresznyés Rétes

A Cseresznyés Rétes egy hagyományos magyar édesség, amelyet rétes tésztából és friss cseresznyéből készítenek. Az édes, savanykás cseresznye tökéletesen harmonizál a ropogós rétes héjjal, és az egésznek a sült rétes tészta illata egyedülálló. Ez az egyszerű, de ízletes desszert tökéletes választás a nyári cseresznyes idényben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g cseresznye, kimagozva Hozzáadott
  • 250 g rétes tészta Hozzáadott
  • 100 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom héja, lereszelve Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • porcukor a tetejére szórásra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, amit kikenünk vajjal vagy bélelünk sütőpapírral.

2. Lépés

A kimagozott cseresznyét tegyük egy tálba, és keverjük össze a citrom héjával, a vaníliakivonattal és a kristálycukorral. Hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a cseresznye kiengedje a nedvességét és az ízét.

3. Lépés

Terítsük ki felületre, és kenjük meg az olvasztott vajjal.

4. Lépés

Helyezz a rétest az előkészített tepsibe, és kend meg a maradék olvasztott vajjal.

5. Lépés

A rétest előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új