Forrás: Pixabay
Ízletes Cseresznyés Rétes
A Cseresznyés Rétes egy hagyományos magyar édesség, amelyet rétes tésztából és friss cseresznyéből készítenek. Az édes, savanykás cseresznye tökéletesen harmonizál a ropogós rétes héjjal, és az egésznek a sült rétes tészta illata egyedülálló. Ez az egyszerű, de ízletes desszert tökéletes választás a nyári cseresznyes idényben.
Hozzávalók
- 500 g cseresznye, kimagozva
- 250 g rétes tészta
- 100 g vaj, olvasztva
- 100 g kristálycukor
- 1 citrom héja, lereszelve
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- porcukor a tetejére szórásra
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, amit kikenünk vajjal vagy bélelünk sütőpapírral.
A kimagozott cseresznyét tegyük egy tálba, és keverjük össze a citrom héjával, a vaníliakivonattal és a kristálycukorral. Hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a cseresznye kiengedje a nedvességét és az ízét.
Terítsük ki felületre, és kenjük meg az olvasztott vajjal.
Helyezz a rétest az előkészített tepsibe, és kend meg a maradék olvasztott vajjal.
A rétest előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.