HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Ízletes Cseresznyés Rétes

A Cseresznyés Rétes egy hagyományos magyar édesség, amelyet rétes tésztából és friss cseresznyéből készítenek. Az édes, savanykás cseresznye tökéletesen harmonizál a ropogós rétes héjjal, és az egésznek a sült rétes tészta illata egyedülálló. Ez az egyszerű, de ízletes desszert tökéletes választás a nyári cseresznyes idényben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g cseresznye, kimagozva Hozzáadott
  • 250 g rétes tészta Hozzáadott
  • 100 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom héja, lereszelve Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • porcukor a tetejére szórásra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, amit kikenünk vajjal vagy bélelünk sütőpapírral.

2. Lépés

A kimagozott cseresznyét tegyük egy tálba, és keverjük össze a citrom héjával, a vaníliakivonattal és a kristálycukorral. Hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a cseresznye kiengedje a nedvességét és az ízét.

3. Lépés

Terítsük ki felületre, és kenjük meg az olvasztott vajjal.

4. Lépés

Helyezz a rétest az előkészített tepsibe, és kend meg a maradék olvasztott vajjal.

5. Lépés

A rétest előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek