HIRDETŐ

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss vagy mélyhűtött vajbab Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • Só, bors szerecsendió ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 l víz az összeturmixoláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd a vajon üvegesre pároljuk őket.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.

3. Lépés

Az összeturmixolt vajbabot hozzáadjuk a rántáshoz, majd felengedjük a vízzel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

4. Lépés

Lefedve, kis lángon, kb. 20 percig főzzük.

5. Lépés

Ha a vajbab már puha, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejfölt.

6. Lépés

Tálaláskor a tetejét friss zöldfűszerekkel ízesíthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új