HIRDETŐ
Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék
A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss vagy mélyhűtött vajbab
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 ks hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- Só, bors szerecsendió ízlés szerint
- 11⁄2 l víz az összeturmixoláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd a vajon üvegesre pároljuk őket.
2. Lépés
Hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
3. Lépés
Az összeturmixolt vajbabot hozzáadjuk a rántáshoz, majd felengedjük a vízzel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
4. Lépés
Lefedve, kis lángon, kb. 20 percig főzzük.
5. Lépés
Ha a vajbab már puha, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejfölt.
6. Lépés
Tálaláskor a tetejét friss zöldfűszerekkel ízesíthetjük.