HIRDETŐ

Ízletes Kápia Paprikakrém Télire

A Kápia Paprika krém téli változata egy nagyszerű módszer a színes, ízletes nyári hozzávalók élvezetének megőrzésére a hideg hónapokban. Ez a paprikakrém hűen tükrözi a kápia paprika zamatos ízét és a téli hónapokban igazi ínyencségnek számít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 1 kg kápia paprika Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 dl paradicsompüré Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kápia paprikákat megmossuk, majd megsütjük őket a sütőben vagy a grillen, amíg a bőrük meg nem feketedik. Ezután letakarjuk őket, hagyjuk őket kihűlni, majd lehúzzuk a bőrüket és eltávolítjuk a magjaikat.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

A megpucolt paprikákat nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és fokhagymához. Ízesítjük sóval, borssal és cukorral, majd hozzáadjuk az ecetet és a paradicsompürét.

4. Lépés

A masszát pürésítővel finomra turmixoljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg krémes, sűrű állagot nem kap.

5. Lépés

Tiszta, előmelegített üvegekbe töltjük a krémet, jól lezárjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek