Ízletes Kápia Paprikakrém Télire
A Kápia Paprika krém téli változata egy nagyszerű módszer a színes, ízletes nyári hozzávalók élvezetének megőrzésére a hideg hónapokban. Ez a paprikakrém hűen tükrözi a kápia paprika zamatos ízét és a téli hónapokban igazi ínyencségnek számít.
Hozzávalók
- 1 kg kápia paprika
- 2 Fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál ecet
- 1 dl paradicsompüré
Eljárás
A kápia paprikákat megmossuk, majd megsütjük őket a sütőben vagy a grillen, amíg a bőrük meg nem feketedik. Ezután letakarjuk őket, hagyjuk őket kihűlni, majd lehúzzuk a bőrüket és eltávolítjuk a magjaikat.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.
A megpucolt paprikákat nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és fokhagymához. Ízesítjük sóval, borssal és cukorral, majd hozzáadjuk az ecetet és a paradicsompürét.
A masszát pürésítővel finomra turmixoljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg krémes, sűrű állagot nem kap.
Tiszta, előmelegített üvegekbe töltjük a krémet, jól lezárjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk.