HIRDETŐ

Ízletes Kápia Paprikakrém Télire

A Kápia Paprika krém téli változata egy nagyszerű módszer a színes, ízletes nyári hozzávalók élvezetének megőrzésére a hideg hónapokban. Ez a paprikakrém hűen tükrözi a kápia paprika zamatos ízét és a téli hónapokban igazi ínyencségnek számít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 1 kg kápia paprika Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 dl paradicsompüré Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kápia paprikákat megmossuk, majd megsütjük őket a sütőben vagy a grillen, amíg a bőrük meg nem feketedik. Ezután letakarjuk őket, hagyjuk őket kihűlni, majd lehúzzuk a bőrüket és eltávolítjuk a magjaikat.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

A megpucolt paprikákat nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és fokhagymához. Ízesítjük sóval, borssal és cukorral, majd hozzáadjuk az ecetet és a paradicsompürét.

4. Lépés

A masszát pürésítővel finomra turmixoljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg krémes, sűrű állagot nem kap.

5. Lépés

Tiszta, előmelegített üvegekbe töltjük a krémet, jól lezárjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új