HIRDETŐ
Ízletes Kínai töltött tészta
Fűszeres húsával és lédús zöldségeivel a kínai töltött tészta remek választás lehet vacsorára vagy ebédre. A finom tésztába rejtett meglepetés mindenkit levesz a lábáról.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 300 g darált sertéshús
- 4 ks nagy fehér káposzta lap
- 1 ks közepes méretű hagyma
- 1 ks közepes méretű répa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 Csésze szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál gyömbér (reszelve)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Keverd össze a darált húst a gyömbérrel, a szójaszósszal és a szezámolajjal. Állítsd félre a keveréket.
2. Lépés
Vágd apróra a hagymát és a répát.
3. Lépés
Főzd elő a káposztalapokat, míg megpuhulnak, a szárát pedig vágd le.
4. Lépés
A húskeveréket oszd el a káposztalapokon, majd göngyöld össze a lapokat, hogy jól záródjanak.
5. Lépés
Egy forró serpenyőben pirítsd meg a tésztákat minden oldalukon.
6. Lépés
Távolítsd el a serpenyőből a tésztákat, és szolgáld fel forrón.