HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Ízletes ricottás-spenótos cannelloni

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

A töltött tésztához

  • 20 dkg bébispenót Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 50 dkg krémes ricotta Hozzáadott
  • 10 dkg aszalt paradicsom Hozzáadott
  • 16 ks cannelloni cső Hozzáadott

A szószhoz és az összeállításhoz

  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 6 dl paradicsompüré Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 kis ág rozmaring Hozzáadott
  • 4 ág Kakukkfű Hozzáadott
  • 2 gömb dkg mozzarella sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A töltelékhez a bébispenótot megmossuk, megszárítjuk, majd felcsíkozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Rátesszük a spenótot, megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Rövid idő alatt megfonnyasztjuk a leveleket. Áttesszük egy szűrőbe, hagyjuk lecsepegni, kihűlni.

2. Lépés

A ricottát kikeverjük a spenóttal és az apróra vágott aszalt paradicsommal. Megsózzuk. A tölteléket a cannelloni csövekbe töltjük.

3. Lépés

A szószhoz egy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olajat. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, felöntjük a paradicsompürével, megsózzuk. Beledobjuk egészben rozmaringágakat, és hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit. Lassú tűzön 10 percet főzzük, végül eltávolítjuk a rozmaringágakat.

4. Lépés

Egy sütőtál aljában szétterítünk egy kevés paradicsomszószt. Rápakoljuk a cannellonikat, a tetejükre rákanalazzuk a többi szószt. Végül rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új