Forrás: Youtube
Ízletes ricottás-spenótos cannelloni
Hozzávalók
A töltött tésztához
- 20 dkg bébispenót
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt szerecsendió
- 50 dkg krémes ricotta
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 16 ks cannelloni cső
A szószhoz és az összeállításhoz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dl paradicsompüré
- só
- 2 kis ág rozmaring
- 4 ág Kakukkfű
- 2 gömb dkg mozzarella sajt
Eljárás
A töltelékhez a bébispenótot megmossuk, megszárítjuk, majd felcsíkozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Rátesszük a spenótot, megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Rövid idő alatt megfonnyasztjuk a leveleket. Áttesszük egy szűrőbe, hagyjuk lecsepegni, kihűlni.
A ricottát kikeverjük a spenóttal és az apróra vágott aszalt paradicsommal. Megsózzuk. A tölteléket a cannelloni csövekbe töltjük.
A szószhoz egy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olajat. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, felöntjük a paradicsompürével, megsózzuk. Beledobjuk egészben rozmaringágakat, és hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit. Lassú tűzön 10 percet főzzük, végül eltávolítjuk a rozmaringágakat.
Egy sütőtál aljában szétterítünk egy kevés paradicsomszószt. Rápakoljuk a cannellonikat, a tetejükre rákanalazzuk a többi szószt. Végül rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.