HIRDETŐ
Ízletes szarvaspörkölt bográcsban
A szarvaspörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg ősszel és télen fogyasztunk. A bográcsban főtt pörkölt gazdag ízvilággal és tökéletesen illik a hideg időjáráshoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg szarvascomb (vagy lapocka)
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks paradicsom
- 2 ks zöldpaprika
- 2 ks piros paprika
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőál pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt köénymag
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- só
- 1 l víz
- Kolbász (opcionális)
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A szarvas húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
2. Lépés
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
3. Lépés
A húsokat hozzáadjuk, és addig pirítjuk, amíg piros nem lesz.
4. Lépés
Felöntjük vízzel, és hagyjuk, hogy felforrjon.
5. Lépés
Ekkor hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, zöld- és piros paprikát, és fokhagymát.
6. Lépés
Ízesítjük pirospaprikával, őrölt köménymaggal, őrölt fekete borssal és babérlevéllel, majd addig főzzük, amíg a hús puha és a szósz sűrű lesz.
7. Lépés
Az utolsó 10 percben szolgálhatunk fel meleg kolbászt a pörkölt mellé.