HIRDETŐ

Ízletes szarvaspörkölt bográcsban

A szarvaspörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg ősszel és télen fogyasztunk. A bográcsban főtt pörkölt gazdag ízvilággal és tökéletesen illik a hideg időjáráshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg szarvascomb (vagy lapocka) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks piros paprika Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt köénymag Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • Kolbász (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szarvas húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.

3. Lépés

A húsokat hozzáadjuk, és addig pirítjuk, amíg piros nem lesz.

4. Lépés

Felöntjük vízzel, és hagyjuk, hogy felforrjon.

5. Lépés

Ekkor hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, zöld- és piros paprikát, és fokhagymát.

6. Lépés

Ízesítjük pirospaprikával, őrölt köménymaggal, őrölt fekete borssal és babérlevéllel, majd addig főzzük, amíg a hús puha és a szósz sűrű lesz.

7. Lépés

Az utolsó 10 percben szolgálhatunk fel meleg kolbászt a pörkölt mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új