HIRDETŐ

Ízletes szarvaspörkölt bográcsban

A szarvaspörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg ősszel és télen fogyasztunk. A bográcsban főtt pörkölt gazdag ízvilággal és tökéletesen illik a hideg időjáráshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg szarvascomb (vagy lapocka) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks piros paprika Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt köénymag Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • Kolbász (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szarvas húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.

3. Lépés

A húsokat hozzáadjuk, és addig pirítjuk, amíg piros nem lesz.

4. Lépés

Felöntjük vízzel, és hagyjuk, hogy felforrjon.

5. Lépés

Ekkor hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, zöld- és piros paprikát, és fokhagymát.

6. Lépés

Ízesítjük pirospaprikával, őrölt köménymaggal, őrölt fekete borssal és babérlevéllel, majd addig főzzük, amíg a hús puha és a szósz sűrű lesz.

7. Lépés

Az utolsó 10 percben szolgálhatunk fel meleg kolbászt a pörkölt mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek