HIRDETŐ

Forrás: Quade for Adobe Stock

Ízletes Szilveszteri Gulyásleves

Egy sós-fűszeres gulyásleves, ami tökéletes a Szilveszter éjszakájának túlélésére vagy a másnaposság leküzdésére újév napján. Gazdag a paprika, a kakukkfű, a zsálya és a babér ízétől, krumpliból, sárgarépából és természetesen marhahúsból készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Fő összetevők

  • 500 g Marhahús gulyás Hozzáadott
  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 2 Darab gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 Darab dögevő Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 Darab Vörös paprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott

Fűszerek

  • 2 Teáskanál édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 Pinch cayenne-i bors Hozzáadott
  • 1 Darab babérlevél Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 112 l marhahúsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

145 perc.
1. Lépés

1. lépés: Pörköljük meg a gulyáshúst egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon, amíg barna nem lesz. Ezután vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

2. Lépés

2. lépés: Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsuk meg, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

3. lépés: Adjuk hozzá a répát, paprikát és burgonyát, majd pirítsuk tovább, amíg kissé megpirulnak.

4. Lépés

4. lépés: Adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd keverjük össze az összes hozzávalót.

5. Lépés

5. lépés: Adjuk hozzá az alaplevet, hozzuk forrásba, majd csökkentsük a hőt. Főzzük 90 percig.

6. Lépés

6. lépés: Adjuk vissza a marhahúst a serpenyőbe és főzzük további 30 percig, amíg a hús megpuhul.

7. Lépés

7. lépés: Ízesítse meg a szilveszteri gulyáslevest sóval és borssal, majd szolgálja fel forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek