HIRDETŐ

Forrás: Quade for Adobe Stock

Ízletes Szilveszteri Gulyásleves

Egy sós-fűszeres gulyásleves, ami tökéletes a Szilveszter éjszakájának túlélésére vagy a másnaposság leküzdésére újév napján. Gazdag a paprika, a kakukkfű, a zsálya és a babér ízétől, krumpliból, sárgarépából és természetesen marhahúsból készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Fő összetevők

  • 500 g Marhahús gulyás Hozzáadott
  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 2 Darab gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 Darab dögevő Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 Darab Vörös paprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott

Fűszerek

  • 2 Teáskanál édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 Pinch cayenne-i bors Hozzáadott
  • 1 Darab babérlevél Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 112 l marhahúsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

145 perc.
1. Lépés

1. lépés: Pörköljük meg a gulyáshúst egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon, amíg barna nem lesz. Ezután vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

2. Lépés

2. lépés: Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsuk meg, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

3. lépés: Adjuk hozzá a répát, paprikát és burgonyát, majd pirítsuk tovább, amíg kissé megpirulnak.

4. Lépés

4. lépés: Adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd keverjük össze az összes hozzávalót.

5. Lépés

5. lépés: Adjuk hozzá az alaplevet, hozzuk forrásba, majd csökkentsük a hőt. Főzzük 90 percig.

6. Lépés

6. lépés: Adjuk vissza a marhahúst a serpenyőbe és főzzük további 30 percig, amíg a hús megpuhul.

7. Lépés

7. lépés: Ízesítse meg a szilveszteri gulyáslevest sóval és borssal, majd szolgálja fel forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új