Forrás: Quade for Adobe Stock
Ízletes Szilveszteri Gulyásleves
Egy sós-fűszeres gulyásleves, ami tökéletes a Szilveszter éjszakájának túlélésére vagy a másnaposság leküzdésére újév napján. Gazdag a paprika, a kakukkfű, a zsálya és a babér ízétől, krumpliból, sárgarépából és természetesen marhahúsból készül.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 500 g Marhahús gulyás
- 2 Darab Hagymák
- 2 Darab gerezd fokhagyma
- 3 Darab dögevő
- 500 g Burgonya
- 2 Darab Vörös paprika
- 2 evőkanál paradicsompüré
Fűszerek
- 2 Teáskanál édesnemes paprika
- 1 Pinch cayenne-i bors
- 1 Darab babérlevél
- 1 Teáskanál Kakukkfű
- 1 Teáskanál Majoránna
- 11⁄2 l marhahúsleves
- 2 evőkanál olaj
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál bors
Eljárás
1. lépés: Pörköljük meg a gulyáshúst egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon, amíg barna nem lesz. Ezután vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
2. lépés: Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsuk meg, amíg megpuhulnak.
3. lépés: Adjuk hozzá a répát, paprikát és burgonyát, majd pirítsuk tovább, amíg kissé megpirulnak.
4. lépés: Adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd keverjük össze az összes hozzávalót.
5. lépés: Adjuk hozzá az alaplevet, hozzuk forrásba, majd csökkentsük a hőt. Főzzük 90 percig.
6. lépés: Adjuk vissza a marhahúst a serpenyőbe és főzzük további 30 percig, amíg a hús megpuhul.
7. lépés: Ízesítse meg a szilveszteri gulyáslevest sóval és borssal, majd szolgálja fel forrón.