HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/8q1M8YlXTcj5jZ25aMHL/0d465ac4a059327cf7a4c0a088ac4c.jpeg)
Forrás: Pixabay
Ízletes töltött dagadó
Az egyik legfinomabb töltött hús. Mutatós lehet akár az ünnepi asztalon is. A töltelék szabadon variálható, van aki pikánsabban szereti, és van aki aszalt szilvával édesíti.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 80 dkg sertésdagadó
- 2 ks kifli
- 1 ks Paprika
- 7 ks tojás
- 1 tk Mustár
- bors
- só
- Majoránna
- sertészsír
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
A hús minden oldalát fűszerezzük be.
2. Lépés
A gombát, paprikát és a csirkemájat aprítsuk fel és keverjük össze az áztatott kiflikkel, a tojással, a mustárral és sóval, borssal.
3. Lépés
Töltsük meg ezzel a befűszerezett dagadót. Hajtsük össze, ha szükséges tűzdeljük meg, és zsírozott tepsiben előmelegített sütőben letakarva süssük 1,5 órán keresztül. majd a fóliát levéve további15 percig pirítsuk.