HIRDETŐ
Japán palacsinta
Az okonomiyaki Kansai vagy Hiroshima régiójából származó japán ételek egyike.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 g palacsintaliszt
- 3 dl víz
- 4 tojás
- 2 nagy friss káposztafej
- 1 node zöld hagyma
- 200 g sonka / tenger gyümölcsei
- fűszerek: só, bors
- Okonomiyaki szósz
- majonéz
- Csakúra garnéla
- Hínárpor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először is, keverd össze a lisztet és a vizet egy nagy tálban.
2. Lépés
Adj hozzá négy tojást a liszthez, és keverd össze jól.
3. Lépés
Vágd fel a káposztát és a zöld hagymát, majd add hozzá őket a lisztes masszához.
4. Lépés
Vedd elő a sonkát vagy a tengeri gyümölcsöket, darabold fel őket, és add hozzá őket a masszához.
5. Lépés
Hozzáadhatod az okonomiyaki mártást, a majonézt, a csakúra garnélát vagy a hínárport az ízlésed szerint.
6. Lépés
Melegítsd fel a serpenyőt közepes lángon, majd egy kisebb adagot kanalazz a tésztából a serpenyőbe.
7. Lépés
Süsd a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára (kb. 3-4 perc egy oldalán). Átforgatáshoz használj spatulát.