HIRDETŐ

Forrás: canva

Jénais kenyér

A Jénais kenyér, vagy másképp Jénaer Glasbrot, egyszerű elkészíteni, de nagyon ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 400 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 200 ml paradicsomszósz Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 14 teáskanál fehér bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdetben a lisztet összekeverjük a sóval egy nagy tálban, majd hozzáöntjük az élesztőt és a langyos vizet. Ezzel egyenletes tésztát gyúrunk, majd lefedve, meleg helyen 90 percig kelesztjük.

2. Lépés

Eközben elkészítjük a mártást. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. Ezt követően hozzáöntjük a paradicsomszószt, sót, borsot, pirospaprikát és a majorannát, majd lezárva, alacsony hőmérsékleten, kb. 15 percig főzzük.

3. Lépés

A kész tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy kenhető tésztaformát, vagy akár egy tűzálló formát/vagy jénait, kenjük ki vajjal és belehelyezzük a tésztát.

4. Lépés

A tetejére pedig ráöntjük a mártás.

5. Lépés

A kenyeret előmelegített sütőben, 180 fokon (hőlégbefúvóval: 160 fok), kb. 35 - 40 percig sütjük.

6. Lépés

Az elkészült kenyeret vágódeszkán szeleteljük fel, és forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új