Joghurtos kakaós kevert süti
Imádom ezt a joghurtos kakaós kevert süteményt, mert olyan finom és könnyen elkészíthető! Az csak a hab a tortán (vagy inkább a joghurton a sütiben?), hogy gyorsan összeállítható, és annyira szeretnek rajta a gyerekek, hogy alig várnak a felszeletelésre.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 70 g kakaópor
- 160 g joghurt
- 4 ks tojás
- 200 ml olaj
- 1 Csomag sütőpor
- csipet só
- 1 Csomag vanília cukor
Eljárás
Először is előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Közben egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sót, a sütőport és a vaníliás cukrot. Itt javaslom, hogy használj jó minőségű kakaóport a süti ízének fokozására.
A száraz hozzávalók összekeverése után hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojásokat. Fontos, hogy a tojásokat egyenként, egyesével dolgozzuk bele a masszába. Ez segít abban, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Amikor a tészta szépen összeállt, a következő lépés az öntés egy kivajazott és lisztezett formába. Ha szereted, itt megszórhatod a tetejét csokoládés csipkével, ettől még izgalmasabb lesz a süti.
A tésztát 180 fokon kb. 30-40 percig kell sütni. Itt figyelj oda, minden sütő más, én mindig ellenőrizgetem a süteményt a sütési idő közepe táján.
Amikor a szúrópróba alapján már nem ragad a tészta, akkor kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezt a sütit tálalhatod joghurtos mázzal, porcukorral megszórva vagy akár magában is. Én személy szerint szeretem egy kis tejszínhabbal és gyümölccsel tálalni. Édes napot mindenkinek!