Forrás: Youtube
Joghurtos karalábéfőzelék bulguros húsgolyóval
Hagyományos főzelék egy kis átalakítással, hogy könnyedebb végeredményt kapjunk.
Hozzávalók
Húsgolyó
- 1⁄2 kg darált hús
- 10 dkg bulgur
- 1 ks hagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 ks biocitrom kéreg
- 1 ks tojás
- 2 tk só
- 1⁄2 tk őrölr bors
- 1⁄2 ek étolaj
Főzelék
- 4 ks karalábé
- 1 ek vaj
- 1 tk barna nádcukor
- 1⁄2 tk só
- 11⁄2 dl joghurt
- 1⁄2 l víz
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 ek kukoricaliszt
- 1⁄2 ks citrom leve
Eljárás
A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a bulgurt, az apróra vágott hagymát, a finomra aprított petrezselymet, a citrom reszelt héját és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, összegyúrjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük a masszát.
A hűtőből kivéve kis golyókat formázunk belőle, beletesszük egy keverőtálba, kevés olajjal meglocsoljuk, és készre sütjük.
A karalábét meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szeletelt karalábét és a cukrot, és addig pirítjuk, amíg a karalábé elkezd összeesni, de nem ég meg. Sózzuk, majd felöntjük zöldséglevessel, és fedő alatt puhára főzzük.
A megfőtt karalábé kétharmadát kiszedjük, a lábasban maradt karalábét és a főzőlevét leturmixoljuk. A joghurtot kikeverjük a kukoricaliszttel, a finomra vágott petrezselyemmel és a citrom levével.
Hozzáadjuk egy keveset a leturmixolt főzelékből, majd ez egészet visszatesszük a lábasba, összekeverjük, és hozzáadjuk a korábban kiszedett karalábét is. Összemelegítjük, és tálaljuk.