HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Joghurtos karalábéfőzelék bulguros húsgolyóval

Hagyományos főzelék egy kis átalakítással, hogy könnyedebb végeredményt kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsgolyó

  • 12 kg darált hús Hozzáadott
  • 10 dkg bulgur Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ks biocitrom kéreg Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 12 tk őrölr bors Hozzáadott
  • 12 ek étolaj Hozzáadott

Főzelék

  • 4 ks karalábé Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
  • 1 tk barna nádcukor Hozzáadott
  • 12 tk Hozzáadott
  • 112 dl joghurt Hozzáadott
  • 12 l víz Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ek kukoricaliszt Hozzáadott
  • 12 ks citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a bulgurt, az apróra vágott hagymát, a finomra aprított petrezselymet, a citrom reszelt héját és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, összegyúrjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük a masszát.

2. Lépés

A hűtőből kivéve kis golyókat formázunk belőle, beletesszük egy keverőtálba, kevés olajjal meglocsoljuk, és készre sütjük.

3. Lépés

A karalábét meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szeletelt karalábét és a cukrot, és addig pirítjuk, amíg a karalábé elkezd összeesni, de nem ég meg. Sózzuk, majd felöntjük zöldséglevessel, és fedő alatt puhára főzzük.

4. Lépés

A megfőtt karalábé kétharmadát kiszedjük, a lábasban maradt karalábét és a főzőlevét leturmixoljuk. A joghurtot kikeverjük a kukoricaliszttel, a finomra vágott petrezselyemmel és a citrom levével.

5. Lépés

Hozzáadjuk egy keveset a leturmixolt főzelékből, majd ez egészet visszatesszük a lábasba, összekeverjük, és hozzáadjuk a korábban kiszedett karalábét is. Összemelegítjük, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új