HIRDETŐ

Juhtúrós haluska

A juhtúrós haluska egy egyszerű parasztétel, amit elsősorban Erdélyben és Szlovákiában ismernek és szeretnek. Az alapvető hozzávalók nagyon egyszerűek: liszt, tojás, só és juhtúró.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 400 g juhtúró Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • Szalonnazsír a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

DAGASZTÁS: Keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a vizet és a sót egy nagy tálban. Alaposan gyúrjuk össze az összetevőket, míg sima és ruganyos tésztát kapunk.

2. Lépés

FORMÁZÁS ÉS FŐZÉS: Formázzunk apró galuskákat a tésztából, amelyek akárászt hasonlítanak. Közben forraljunk fel egy nagy fazék vizet, adjunk hozzá egy csipet sót. Főzzük a galuskákat a forrásban lévő vízben, amíg a tetejére nem jönnek (kb. 5-7 perc).

3. Lépés

SZŐRÉS: Szűrjük le a galuskákat, és öblítsük le hideg vízzel.

4. Lépés

TÁLALÁS: Keverjük össze a galuskákat a juhtúróval és tejföllel. Pici szalonnazsírral forró serpenyőben pirítsuk kicsit a tetejét.

5. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új