Forrás: JJPaden from Getty Images
Kacsa máj hagymával
A hagymás kacsamáj egyike azoknak az ételeknek, amelyek mindig elragadóak és meglepőek mély ízvilágukkal.
Hozzávalók
- 4 Darabok Kacsamáj
- 2 db The Onion
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1⁄2 csészék Finomra vágott fűszernövények
- Só, frissen őrölt fekete bors
- 1⁄2 csészék Húsleves
- 3 EK Vaj
- 1⁄2 csészék fehérbor
Eljárás
Tisztítsa meg a kacsamájat az inaktól és mossa meg. Szárítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Ezután fűszerezzük és sózzuk.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adja hozzá a vékonyra szeletelt hagymát, és lassan párolja, amíg aranybarna nem lesz.
Adjuk hozzá a hagymához az apróra vágott fokhagymagerezdeket. Pároljuk még néhány percig.
Amikor a hagyma és a fokhagyma elkészült, kivesszük egy tányérra, és a serpenyőben megpirítjuk a májat. Közepes lángon, mindkét oldalon kb. 2 percig pirítsuk.
Amikor a máj megsült, visszatesszük a hagymát, hozzáadjuk a húslevest, és ha van, egy kis fehérbort. Keverjük össze az egészet, és hagyjuk még néhány percig közepes lángon párolódni.
Végül adjuk hozzá a fűszernövényeket, keverjük össze és tálaljuk. A hagymás kacsamáj finom kenyérrel vagy rizzsel.