HIRDETŐ

Forrás: Sandrine Murray from Getty Images

Kacsa mézzel

Recept egy finom mézes kacsához, amely alkalmas ünnepi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Egész kacsa Hozzáadott
  • 2 EK méz Hozzáadott
  • 2 kanalak Sók Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 Kanál darált paprika Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 250 ml Vörösbor Hozzáadott
  • 250 ml Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először is alaposan megmosom a kacsát kívül-belül, megszárítom.

2. Lépés

Ezután a mézet, a sót, a borsot, a paprikát és a zúzott fokhagymát egy kis tálba keverem, hogy fűszerpasztát kapjak.

3. Lépés

Ezt a masszát egyenletesen eloszlatom a kacsán. Minél alaposabban dörzsöljük, annál több fűszer kerül a kacsára, a kapott íz erősebb lesz. Ezután a kacsát legalább 30 percig hűvös szobában pihentetem.

4. Lépés

Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra, és előkészítem a tepsit. Az aljára teszem az apróra vágott hagymát.

5. Lépés

Ezután a kacsát egy sütőedénybe teszem, és felöntöm vörösborral és vízzel. Lefedem fóliával, és előmelegített sütőben körülbelül két órán át sütöm.

6. Lépés

Mielőtt kiveszem a kacsát a sütőből, eltávolítom a fóliát, és hagyom, hogy körülbelül 30 percig süljön, amíg aranybarnára sül. Így szép ropogós lesz a héja.

7. Lépés

Miután kivettem a kacsát a sütőből, néhány percig hagyom pihenni, majd tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új