HIRDETŐ

Forrás: Sandrine Murray from Getty Images

Kacsa mézzel

Recept egy finom mézes kacsához, amely alkalmas ünnepi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Egész kacsa Hozzáadott
  • 2 EK méz Hozzáadott
  • 2 kanalak Sók Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 Kanál darált paprika Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 250 ml Vörösbor Hozzáadott
  • 250 ml Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először is alaposan megmosom a kacsát kívül-belül, megszárítom.

2. Lépés

Ezután a mézet, a sót, a borsot, a paprikát és a zúzott fokhagymát egy kis tálba keverem, hogy fűszerpasztát kapjak.

3. Lépés

Ezt a masszát egyenletesen eloszlatom a kacsán. Minél alaposabban dörzsöljük, annál több fűszer kerül a kacsára, a kapott íz erősebb lesz. Ezután a kacsát legalább 30 percig hűvös szobában pihentetem.

4. Lépés

Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra, és előkészítem a tepsit. Az aljára teszem az apróra vágott hagymát.

5. Lépés

Ezután a kacsát egy sütőedénybe teszem, és felöntöm vörösborral és vízzel. Lefedem fóliával, és előmelegített sütőben körülbelül két órán át sütöm.

6. Lépés

Mielőtt kiveszem a kacsát a sütőből, eltávolítom a fóliát, és hagyom, hogy körülbelül 30 percig süljön, amíg aranybarnára sül. Így szép ropogós lesz a héja.

7. Lépés

Miután kivettem a kacsát a sütőből, néhány percig hagyom pihenni, majd tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek