Forrás: Sandrine Murray from Getty Images
Kacsa mézzel
Recept egy finom mézes kacsához, amely alkalmas ünnepi ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 1 db Egész kacsa
- 2 EK méz
- 2 kanalak Sók
- 1 Kanál őrölt fekete bors
- 1 Kanál darált paprika
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- 2 db The Onion
- 250 ml Vörösbor
- 250 ml Vizek
Eljárás
Először is alaposan megmosom a kacsát kívül-belül, megszárítom.
Ezután a mézet, a sót, a borsot, a paprikát és a zúzott fokhagymát egy kis tálba keverem, hogy fűszerpasztát kapjak.
Ezt a masszát egyenletesen eloszlatom a kacsán. Minél alaposabban dörzsöljük, annál több fűszer kerül a kacsára, a kapott íz erősebb lesz. Ezután a kacsát legalább 30 percig hűvös szobában pihentetem.
Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra, és előkészítem a tepsit. Az aljára teszem az apróra vágott hagymát.
Ezután a kacsát egy sütőedénybe teszem, és felöntöm vörösborral és vízzel. Lefedem fóliával, és előmelegített sütőben körülbelül két órán át sütöm.
Mielőtt kiveszem a kacsát a sütőből, eltávolítom a fóliát, és hagyom, hogy körülbelül 30 percig süljön, amíg aranybarnára sül. Így szép ropogós lesz a héja.
Miután kivettem a kacsát a sütőből, néhány percig hagyom pihenni, majd tálalom.