Kacsamell sütése
Hozzávalók
- 2 db Kacsa mell
- 4 darab Burgonya
- 200 g sima liszt speciális
- só
- 2 Nagyobb tojások
- 1 csomagolás Ribizli
- 1 EK Méz
- 70 ml víz
Eljárás
Kacsamell: a kacsamellat mindkét oldalról megsózzuk, a bőrét rácsozva bevágjuk, bőrével lefelé egy hideg serpenyőbe tesszük, közepes lángon sütjük, amíg a bőr meg nem ropogósodik (aranybarnára), majd a húst megfordítjuk, és további 3 percig sütjük. Egy tepsibe tesszük a sütőben megmaradt zsiradékkal együtt, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, végül egy fa deszkára helyezzük, és további 10 percig pihentetjük.
Šúľance: Főzzünk 4-5 krumplit sós vízben, keverjünk össze kb. 200 g sima liszttel, egy teáskanál sóval, 2 tojással és reszelt krumplival. Készítsünk tésztát, osszuk két hengerre és vágjuk azonos darabokra. Aztán mindegyik darabból formáljunk kézzel, és addig főzzük őket forrásban lévő sós vízben, amíg fel nem jönnek a felszínre. Végül pirítsuk meg őket a serpenyőben kacsazsírban.
Ribizli szósz: egy kis fazékba adjunk hozzá kb. 70 ml vizet, egy nagy kanál mézet és egy egész csomag ribizlit, hagyjuk főni, amíg a ribizli teljesen szétesik. A szósszal öntsük le a kacsamelleket tálaláskor.