HIRDETŐ
Kacsamell sütése

Kacsamell sütése

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 db Kacsa mell Hozzáadott
  • 4 darab Burgonya Hozzáadott
  • 200 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 Nagyobb tojások Hozzáadott
  • 1 csomagolás Ribizli Hozzáadott
  • 1 EK Méz Hozzáadott
  • 70 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kacsamell: a kacsamellat mindkét oldalról megsózzuk, a bőrét rácsozva bevágjuk, bőrével lefelé egy hideg serpenyőbe tesszük, közepes lángon sütjük, amíg a bőr meg nem ropogósodik (aranybarnára), majd a húst megfordítjuk, és további 3 percig sütjük. Egy tepsibe tesszük a sütőben megmaradt zsiradékkal együtt, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, végül egy fa deszkára helyezzük, és további 10 percig pihentetjük.

Kacsamell sütése - előkészítő lépés 1
2. Lépés

Šúľance: Főzzünk 4-5 krumplit sós vízben, keverjünk össze kb. 200 g sima liszttel, egy teáskanál sóval, 2 tojással és reszelt krumplival. Készítsünk tésztát, osszuk két hengerre és vágjuk azonos darabokra. Aztán mindegyik darabból formáljunk kézzel, és addig főzzük őket forrásban lévő sós vízben, amíg fel nem jönnek a felszínre. Végül pirítsuk meg őket a serpenyőben kacsazsírban.

Kacsamell sütése - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Ribizli szósz: egy kis fazékba adjunk hozzá kb. 70 ml vizet, egy nagy kanál mézet és egy egész csomag ribizlit, hagyjuk főni, amíg a ribizli teljesen szétesik. A szósszal öntsük le a kacsamelleket tálaláskor.

Kacsamell sütése - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek