Kakaós tekercs
Gluténmentes, finom tekercs
Hozzávalók
Alapanyagok
- 5 tojás
- 150 g A nyírfacukor alacsonyabb glikémiás indexű
- 60 g kakaó
Töltelék
- 2 darab banánok
- 1 db tejszínhab
- 1 db túró finom
- 60 g Minőségi forró csokoládé
- 2 kanalak kakaó
Eljárás
Előkészítettem egy sütőlemezt sütőpapírral, amit jól megkentem vajjal. Felmelegítettem a sütőt 200 fokra.
A fehérjét 50 g cukorral kemény habbá vertem. A cukrot apránként adtam hozzá.
A tojássárgáját is felvertem a maradék cukorral habbá, hozzáadtam a szitált kakaót és a kemény hó. Az így kapott tésztát zsírozott tepsire tettem.
Sütse a felmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 8 percig. A tészta kész kell lennie, de mégis puha, nem száraz. Ellenőrizheti egy hurkapálcával, ha száraz, a tészta sült. Inkább kapcsolja ki idő előtt, hogy göngyölíthető legyen. Vegye ki a tepsit és hagyja hűlni a tepsin.
Néhány perc után fordítsam meg a másik tepsire vagy deszkára, hogy lehúzhassam a sütőpapírt. Majd fordítsa meg újra a sütött tésztát.
Töltelék: 2 banán, 1 csomag tejszín, 1 csomag finom túró, 60 g minőségi keserű csokoládé plusz 2 evőkanál kakaó, édesítőszer szükség esetén.
A tejszínhabot összekeverem a csokoládéval és forrásig melegítem. Hűtőbe teszem, a legjobb éjszakára. Tehát, ha saját tejszínhabbal szeretnéd tölteni, előre kell gondolnod és már az előző nappal el kell kezdened a készítést. Töltés előtt kemény habbá verem ezt a csokoládé tejszínhabot, a tésztára teszem, banánt teszek rá - félbevágva vagy egészben - a választás a tiéd. Feltekerem a roládot. Végül megszórom kakaóporral.
Attól tartottam, hogy egyedül kell megennem banános tartalmát, de az ellenkezője bizonyult igaznak. A gyerekek odáig voltak érte, a következő napon sütöttem egy másikat.
Túró és málnás változat - nádcukorral, Muscovado-val az tésztában, 130 g, túró és egy csomag tejszín, két vanillás cukorral és egy kanál mézzel édesítve. Egy csomag friss málna, 125 g.