Kakós csiga
Legfinomabb kakaós csiga reggelire vagy tízóraira.
Hozzávalók
A tésztához
- 65 dkg finomliszt
- 21⁄2 dl tej
- 21⁄2 dkg friss élesztő
- 1 csipet só
- 1 ks tojás
- 12 dkg vaj (olvasztott)
- 5 ek cukor
A töltelékhez
- 10 dkg vaj
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg cukor
Eljárás
A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Forrás: youtube
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, az olvasztott vajat, végül pedig a felfuttatott élesztőt.
Forrás: youtube
Puha tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Forrás: youtube
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, a kakaót elkeverjük a cukorral. A munkafelületet meglisztezzük, rátesszük a tésztát, fél centisre nyújtjuk, majd megkenjük vajjal és megszórjuk a cukros kakaóval.
Forrás: youtube
Feltekerjük, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: youtube