Kalács kenyérsütőgépben készítve
A kalács kenyérsütőgépben készítve egy kiváló választás a hétvégére vagy bármilyen különleges alkalomra. A puha, finom és ízletes kalács elkészítése soha nem volt ilyen egyszerű. A kenyérsütő gép megkönnyíti a dolgunkat, miután csak össze kell keverni a hozzávalókat és bekapcsolni a gépet.
Hozzávalók
- 325 ml langyos tej
- 110 g olvasztott vaj
- 75 g cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 650 g búzaliszt
- 1 Csomag szárított élesztő
- Reszelt citromhéj (opcionális)
Eljárás
Keverjük össze a langyos tejet, olvasztott vajat, cukrot és a tojásokat egy tálban.
Öntsük hozzá a sót és reszelt citromhéjat, ha szeretnénk.
A kenyérsütőgép táljának aljára öntsük a folyékony hozzávalókat, majd szórjuk rá a búzalisztet.
Tegyük a gép közepén elhelyezett szárított élesztőt a lisztre, ügyelve arra, hogy ne érintkezzen semmilyen folyadékkal vagy sóval.
Állítsuk be a kenyérsütőgépet a \dough\ vagy \tészta\ programra és indítsuk el.
Amikor a tészta készen van, vegyük ki a gépből, osszuk három részre, és fonjuk össze a tésztadarabokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Hagyjuk pihenni a tésztát meleg helyen 30 percig, majd előmelegített 180°C hőmérsékletű sütőben süssük 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára sül.