HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Kandírozott narancshéj

Kandírozott narancshéj készítését nagy örömmel és sok szeretettel minden Karácsonykor vállalom. A tél illatainak és ízeinek játéka, az édeskés narancs illata betölti a konyhát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 érett narancs felvágva Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • extra cukor a meghintéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A narancsokat alaposan mosd meg, majd vágd fel őket vékony szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy lábosban forralj fel vizet, majd tedd bele a narancsszeleteket, és főzd őket kb. 15 percig. Jó tanács: ezzel a lépéssel eltávolítod a keserű ízt.

3. Lépés

Szűrd le a narancsszeleteket, és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.

4. Lépés

Egy másik lábosban keverd össze a cukrot és a vizet, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ebben a cukorszirupban főzd a narancsszeleteket alacsony hőfokon, amíg átlátszóvá nem válnak, ez kb. 2-3 órát vesz igénybe. Ne siesd el, ez a lépés adja a narancshéjnak az édes, kandírozott textúrát.

5. Lépés

A narancsszeleteket tedd sütőpapírral bélelt tálca vagy edényre, majd hintsd meg őket vékonyan extra cukorral, és hagyd száradni egy éjszakát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek