HIRDETŐ
Forrás: tanukiphoto from Getty Images
Kandírozott sütőtök naranccsal
Finom desszert kandírozott sütőtök formájában narancslével.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg Kockára vágott sütőtök
- 1⁄2 kg nádcukor
- 1 EK Citromsav
- 3 EK Narancslé vagy narancslé
HIRDETŐ
Eljárás
105 perc.
1. Lépés
A sütőtök puha részeit eltávolítjuk, és 1 cm átmérőjű kockákra vágjuk.
2. Lépés
Fedje le őket vízzel és oldott savval, és ideális esetben áztassa őket egy éjszakán át. Reggel engedjük le a vizet, adjuk hozzá a cukrot és a narancslevet, keverjük össze, és hagyjuk ismét állni néhány órán át.
3. Lépés
Ezután melegítsük forráspontig, és hagyjuk alacsony lángon főni - a sütőtök nem szabad, hogy felforrjon.
4. Lépés
Amikor a sütőtök fényes, szűrjük át egy szitán, és hagyjuk lecsöpögni.
5. Lépés
Tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és szárítsuk meg nyitott, forró sütőben, kb. 50 °C-on, amíg a kockák le nem válnak a papírról és össze nem tapadnak.