HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Káposztás tészta
A káposztás tészta egy klasszikus Közép-európai étel. Érdekessége, hogy van aki sósan, és van aki cukorral szereti fogyasztani.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 evőkanál olaj
- 1 ks vöröshagyma
- 225 g tészta
- 1⁄2 Fej káposzta
- 2 evőkanál vaj
- Só bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Egy lábasban pároljuk üvegesre a felkockázott hagymát az olajon.
2. Lépés
Eközben csíkozzuk fel a káposztát.
3. Lépés
Amikor a hagyma elkezd enyhén pirulni, szórjuk rá a káposztát. Öntsük fel 1/4 csésze vízzel, és hintsünk rá egy csipet sót. Pároljuk tovább a káposztát kb. 15 percig, amíg megpuhul.
4. Lépés
Eközben egy másik fazékban főzzük meg a tésztánkat. Amikor elkészült, szűrjük le.
5. Lépés
Amikor a káposzta megpuhult, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tésztát. Keverjük össze a vajjal, sóval és borssal, és melegen tálaljuk.