HIRDETŐ

Forrás: facebook:ízkirály

Káposztás tészta

A káposztás tészta egyike a leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető, de közben annyira ízletes és laktató, hogy senki nem fog éhesen felállni az asztaltól. Az évek során összegyűjtött trükköket és tanácsokat most megosztom veletek, hogy ti is könnyedén elkészíthessétek ezt a klasszikus ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g száraz csiga vagy más tésztafajta Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 kisebb fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy, öntöttvas lábosban forralj fel vizet a tésztához. Ne feledjük, a sózott víz jobban kiemeli a tészta ízét, így bátran sózd meg a vizet.

2. Lépés

Amikor a víz forr, add hozzá a tésztát és főzd meg \al dente\ állagúra, ami azt jelenti, hogy még roppanós marad a közepén.

3. Lépés

Egy serpenyőben hevíts fel olajat, és pirítsd meg a felkockázott hagymát. Kiemelném, hogy a finom, sült hagymaíz elengedhetetlen ebben az ételben, ne hagyd ki!

4. Lépés

Amikor a hagyma aranybarnára pirult, add hozzá a káposztát, cukrot és a köménymagot. A kömény nélkül egy kicsit sablonos lesz az étel, próbáld ki, milyen csak ezt a kis pluszt adva az ételhez!

5. Lépés

Sózd, borsozd az ételt ízlés szerint, majd párold a káposztát, míg megpuhul. Ügyelj arra, hogy ne essen szét, csak éppen puhává váljon.

6. Lépés

Amikor a tészta és a káposzta is elkészült, öntsd le a tésztáról a vizet, és keverd össze a káposztával a lábasban.

7. Lépés

Néhány percig még pirítsd közepes lángon az egészet, hogy összeérjenek az ízek. Ezt a lépést semmiképp se hagyd ki, hiszen itt kapja meg az étel a végleges állagát és ízvilágát.

8. Lépés

Tálald melegen, és élvezd az ízek harmoniáját! Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új