Forrás: Natkinzu from Getty Images
Karácsonyfa leveles tésztából
Érdekes karácsonyfa leveles tésztából készült, sós spenóttal és sajttal elkészítve.
Hozzávalók
- 2 csomagok Leveles tészta
- 200 g Bébispenót
- 200 g feta sajt
- 1 darab Tojás (a bedörzsöléshez)
- Szezámmag a megszóráshoz
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki.
Egy serpenyőben gyorsan megpároljuk a spenótot, amíg kissé megfonnyad. Vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túlságosan kiszáradni, gyakran ez a hiba miatt lesz száraz a fánk.
A feta sajtot és egy kevés sót forgassa a spenóthoz, majd hagyja a keveréket kissé kihűlni.
Egy késsel óvatosan rajzolja meg a fa és a törzs formáját a tésztára.
Az alsó tésztára kenje rá a fokhagymás keveréket, majd helyezze rá a második mogyorós tésztát.
A gallyakat késsel vágjuk le, és csavarjuk össze.
A fa tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Ezen a részen egy kicsit játszhatsz a díszítéssel, és létrehozhatod a saját egyedi dizájnodat.
Süssük a fát a sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sül. Fontos, hogy gyakran ellenőrizzük, nehogy túlsüljön.