HIRDETŐ

Forrás: Natkinzu from Getty Images

Karácsonyfa leveles tésztából

Érdekes karácsonyfa leveles tésztából készült, sós spenóttal és sajttal elkészítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 2 csomagok Leveles tészta Hozzáadott
  • 200 g Bébispenót Hozzáadott
  • 200 g feta sajt Hozzáadott
  • 1 darab Tojás (a bedörzsöléshez) Hozzáadott
  • Szezámmag a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki.

2. Lépés

Egy serpenyőben gyorsan megpároljuk a spenótot, amíg kissé megfonnyad. Vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túlságosan kiszáradni, gyakran ez a hiba miatt lesz száraz a fánk.

3. Lépés

A feta sajtot és egy kevés sót forgassa a spenóthoz, majd hagyja a keveréket kissé kihűlni.

4. Lépés

Egy késsel óvatosan rajzolja meg a fa és a törzs formáját a tésztára.

5. Lépés

Az alsó tésztára kenje rá a fokhagymás keveréket, majd helyezze rá a második mogyorós tésztát.

6. Lépés

A gallyakat késsel vágjuk le, és csavarjuk össze.

7. Lépés

A fa tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Ezen a részen egy kicsit játszhatsz a díszítéssel, és létrehozhatod a saját egyedi dizájnodat.

8. Lépés

Süssük a fát a sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sül. Fontos, hogy gyakran ellenőrizzük, nehogy túlsüljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új