Forrás: freepik
Karácsonyfa süti
Igazi karácsonyi sláger a karácsonyfa süti, amit minden évben el szeretek készíteni a családomnak.
Hozzávalók
- 250 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ks tojás
- 375 g önserkentő liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 100 g darált mandula
- 1 Csomag vaníliás cukor
- Zöld ételfesték
- Cukordíszek (pl. gyöngycukrok)
Eljárás
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Figyelni kell, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, könnyebben dolgozható.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált mandulával, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez és a vaníliás cukorral együtt gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Rögtön látni fogjuk, hogy szép, egységes tésztát kapunk.
A masszából leválasztunk egy részt, amit zöld ételfestékkel színezünk be. Ne féljünk használni a festéket, a sütés során a szín halványodni fog!
A tésztákat betesszük a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Ez a lépés fontos, mert a hideg tészta könnyebben formázható és a végén szebbek lesznek a sütemények.
Miután a tészták megpihentek, lisztezett felületen kinyújtjuk őket, majd karácsonyfa alakú kiszúróval formákat szaggatunk belőlük.
A kiszaggatott süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt kisütjük.