HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Karácsonyi Basic jeges cukros sütik

Élvezze a készítés és a díszítés folyamatát, valamint a jeges cukros sütik kellemes édességét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

A süteményekhez:

  • 234 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csésze Vaj, lágyított Hozzáadott
  • 112 csészék fehér cukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 12 teáskanál mandula kivonat Hozzáadott

A mázhoz:

  • 2 csészék Porcukor Hozzáadott
  • 6 kanalak tej Hozzáadott
  • 4 kanalak Könnyű kukoricaszirup Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Élelmiszer színezék, ha szükséges Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először egy kis tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. Tegyük félre.

2. Lépés

Egy nagyobb tálban keverje simára a lágyított vajat és a cukrot, körülbelül 5 perc alatt. Nagyon fontos, hogy itt ne spóroljunk az idővel, mivel ez a folyamat biztosítja a habosabb, puhább süteményt.

3. Lépés

Verje bele a tojást, majd keverje bele a vanília- és mandulakivonatot. Lassan keverjük bele a száraz hozzávalókat, csak addig, amíg el nem keverednek. Ne keverjük túl, különben a sütik kemények lesznek.

4. Lépés

Fedjük le a tésztát, és legalább 1 órán át, vagy ha lehet, egy éjszakán át hűtsük. Én személy szerint a hosszabb hűtéssel érjük el a legjobb eredményt.

5. Lépés

Miután a tésztát kihűlt, melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 fok). A tésztát lisztezett felületen 1/4-1/2 hüvelyk vastagra sodorjuk. Vágja formára bármilyen sütivágóformával, ez egy szórakoztató tevékenység, amelyben a gyerekek is segíthetnek.

6. Lépés

Helyezze a sütiket egymástól 1 hüvelyk távolságra a kizsírozott sütőlapokra, és süsse 8-10 percig, vagy amíg aranyszínűre sülnek. Hagyjuk őket kihűlni a rácson.

7. Lépés

Amíg a sütik hűlnek, elkezdheti a máz készítését. Egy kis tálban keverje össze a porcukrot, a tejet, a kukoricaszirupot és a vaníliakivonatot, amíg sima lesz. Ha ételfestéket használ, ossza a mázat külön tálkákba, és keverje bele a színeket.

8. Lépés

Ha a sütik teljesen kihűltek, díszítse őket a cukormázzal egy mázas ecset segítségével, és hagyja őket megdermedni. Ha nincs mázolóecseted, egy kiskanál is megteszi.

9. Lépés

Végül tárolja a süteményeket légmentesen záródó edényben, hogy frissen tartsa őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek