HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Karácsonyi Basic jeges cukros sütik

Élvezze a készítés és a díszítés folyamatát, valamint a jeges cukros sütik kellemes édességét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

A süteményekhez:

  • 234 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csésze Vaj, lágyított Hozzáadott
  • 112 csészék fehér cukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 12 teáskanál mandula kivonat Hozzáadott

A mázhoz:

  • 2 csészék Porcukor Hozzáadott
  • 6 kanalak tej Hozzáadott
  • 4 kanalak Könnyű kukoricaszirup Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Élelmiszer színezék, ha szükséges Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először egy kis tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. Tegyük félre.

2. Lépés

Egy nagyobb tálban keverje simára a lágyított vajat és a cukrot, körülbelül 5 perc alatt. Nagyon fontos, hogy itt ne spóroljunk az idővel, mivel ez a folyamat biztosítja a habosabb, puhább süteményt.

3. Lépés

Verje bele a tojást, majd keverje bele a vanília- és mandulakivonatot. Lassan keverjük bele a száraz hozzávalókat, csak addig, amíg el nem keverednek. Ne keverjük túl, különben a sütik kemények lesznek.

4. Lépés

Fedjük le a tésztát, és legalább 1 órán át, vagy ha lehet, egy éjszakán át hűtsük. Én személy szerint a hosszabb hűtéssel érjük el a legjobb eredményt.

5. Lépés

Miután a tésztát kihűlt, melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 fok). A tésztát lisztezett felületen 1/4-1/2 hüvelyk vastagra sodorjuk. Vágja formára bármilyen sütivágóformával, ez egy szórakoztató tevékenység, amelyben a gyerekek is segíthetnek.

6. Lépés

Helyezze a sütiket egymástól 1 hüvelyk távolságra a kizsírozott sütőlapokra, és süsse 8-10 percig, vagy amíg aranyszínűre sülnek. Hagyjuk őket kihűlni a rácson.

7. Lépés

Amíg a sütik hűlnek, elkezdheti a máz készítését. Egy kis tálban keverje össze a porcukrot, a tejet, a kukoricaszirupot és a vaníliakivonatot, amíg sima lesz. Ha ételfestéket használ, ossza a mázat külön tálkákba, és keverje bele a színeket.

8. Lépés

Ha a sütik teljesen kihűltek, díszítse őket a cukormázzal egy mázas ecset segítségével, és hagyja őket megdermedni. Ha nincs mázolóecseted, egy kiskanál is megteszi.

9. Lépés

Végül tárolja a süteményeket légmentesen záródó edényben, hogy frissen tartsa őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új