Forrás: Freepik
Karácsonyi Basic jeges cukros sütik
Élvezze a készítés és a díszítés folyamatát, valamint a jeges cukros sütik kellemes édességét.
Hozzávalók
A süteményekhez:
- 23⁄4 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál sütőpor
- 1 csésze Vaj, lágyított
- 11⁄2 csészék fehér cukor
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1⁄2 teáskanál mandula kivonat
A mázhoz:
- 2 csészék Porcukor
- 6 kanalak tej
- 4 kanalak Könnyű kukoricaszirup
- 1⁄2 teáskanál vanília kivonat
- Élelmiszer színezék, ha szükséges
Eljárás
Először egy kis tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. Tegyük félre.
Egy nagyobb tálban keverje simára a lágyított vajat és a cukrot, körülbelül 5 perc alatt. Nagyon fontos, hogy itt ne spóroljunk az idővel, mivel ez a folyamat biztosítja a habosabb, puhább süteményt.
Verje bele a tojást, majd keverje bele a vanília- és mandulakivonatot. Lassan keverjük bele a száraz hozzávalókat, csak addig, amíg el nem keverednek. Ne keverjük túl, különben a sütik kemények lesznek.
Fedjük le a tésztát, és legalább 1 órán át, vagy ha lehet, egy éjszakán át hűtsük. Én személy szerint a hosszabb hűtéssel érjük el a legjobb eredményt.
Miután a tésztát kihűlt, melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 fok). A tésztát lisztezett felületen 1/4-1/2 hüvelyk vastagra sodorjuk. Vágja formára bármilyen sütivágóformával, ez egy szórakoztató tevékenység, amelyben a gyerekek is segíthetnek.
Helyezze a sütiket egymástól 1 hüvelyk távolságra a kizsírozott sütőlapokra, és süsse 8-10 percig, vagy amíg aranyszínűre sülnek. Hagyjuk őket kihűlni a rácson.
Amíg a sütik hűlnek, elkezdheti a máz készítését. Egy kis tálban keverje össze a porcukrot, a tejet, a kukoricaszirupot és a vaníliakivonatot, amíg sima lesz. Ha ételfestéket használ, ossza a mázat külön tálkákba, és keverje bele a színeket.
Ha a sütik teljesen kihűltek, díszítse őket a cukormázzal egy mázas ecset segítségével, és hagyja őket megdermedni. Ha nincs mázolóecseted, egy kiskanál is megteszi.
Végül tárolja a süteményeket légmentesen záródó edényben, hogy frissen tartsa őket.