HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: kaboompics

Karácsonyi cupcake

Imádom a karácsony varázsát, a sült alma, a fahéj és a szegfűszeg illatát, ami áthatja az egész otthonomat. Évről évre, a karácsonyi készülődés alatt mindig visszatérek ehhez a receptemhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 narancs reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vajat habosítsuk ki a cukorral egy nagy tálban. Itt fontos, hogy a vajat időben kivesszük a hűtőből, hogy kellően puha legyen a habosításhoz.

2. Lépés

Az egyes tojásokat adjuk hozzá a vajhoz, közben folyamatosan kevergetve. Ne ijedjünk meg, ha a massza összeáll, ez normális, a liszt hozzáadásával újra sima lesz.

3. Lépés

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fahéjjal, majd szitáljuk a tojásos masszához. A liszt hasznos ajánlásom a sima tésztához, hogy adagokban szitáljuk bele a tésztába.

4. Lépés

Adjuk hozzá a mazsolát és a reszelt narancshéjat, majd keverjük simára. A narancshéj ad egy finom citrusos ízt a tésztának, ami jól harmonizál a fűszerekkel.

5. Lépés

A tésztát kanalazzuk muffin formába, majd süssük 180 fokon 20-25 percig. A pontos sütési időt mindig tűpróbával ellenőrizzük!

6. Lépés

Amikor a cupcake-ek kihűltek, porcukorból és pár csepp vízből csináljunk egy vastag, de könnyen kenhető mázat, amivel bevonhatjuk a muffinok tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új