Forrás: Pixabay: kaboompics
Karácsonyi cupcake
Imádom a karácsony varázsát, a sült alma, a fahéj és a szegfűszeg illatát, ami áthatja az egész otthonomat. Évről évre, a karácsonyi készülődés alatt mindig visszatérek ehhez a receptemhez.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 4 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 2 teáskanál Fahéj
- 100 g mazsola
- 200 g porcukor
- 1 narancs reszelt héja
Eljárás
A vajat habosítsuk ki a cukorral egy nagy tálban. Itt fontos, hogy a vajat időben kivesszük a hűtőből, hogy kellően puha legyen a habosításhoz.
Az egyes tojásokat adjuk hozzá a vajhoz, közben folyamatosan kevergetve. Ne ijedjünk meg, ha a massza összeáll, ez normális, a liszt hozzáadásával újra sima lesz.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fahéjjal, majd szitáljuk a tojásos masszához. A liszt hasznos ajánlásom a sima tésztához, hogy adagokban szitáljuk bele a tésztába.
Adjuk hozzá a mazsolát és a reszelt narancshéjat, majd keverjük simára. A narancshéj ad egy finom citrusos ízt a tésztának, ami jól harmonizál a fűszerekkel.
A tésztát kanalazzuk muffin formába, majd süssük 180 fokon 20-25 percig. A pontos sütési időt mindig tűpróbával ellenőrizzük!
Amikor a cupcake-ek kihűltek, porcukorból és pár csepp vízből csináljunk egy vastag, de könnyen kenhető mázat, amivel bevonhatjuk a muffinok tetejét.