HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Couleur
Karácsonyi forró csoki
Az alábbi recept egy csodás karácsonyi forró csokoládé, amit már számtalanszor elkészítettem és mindig boldogan látom, hogy csillogó szemekkel fogyasztják. Ezen felül bárki könnyedén elkészítheti, hiszen nem igényel komoly szakértelmet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 bögre tej
- 200 g étcsokoládé
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- tejszínhab a tetejére
HIRDETŐ
Eljárás
10 perc.
1. Lépés
Megmérjük és előkészítjük a hozzávalókat. A csokoládét felaprítjuk, a tejet pedig kiöntjük a bögrébe.
2. Lépés
Egy nagy lábasban lassú tűzön melegítjük a tejet. Ne forraljuk, mert könnyen megég!
3. Lépés
Amikor már meleg, hozzáadjuk a csokoládét és a cukrot, majd elkezdjük kevergetni.
4. Lépés
Addig keverjük lassan, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
5. Lépés
Ha már szép sötétbarna színe van, beleöntjük a vanília kivonatot és a csipet sót is.