HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Karácsonyi forró csoki

Az alábbi recept egy csodás karácsonyi forró csokoládé, amit már számtalanszor elkészítettem és mindig boldogan látom, hogy csillogó szemekkel fogyasztják. Ezen felül bárki könnyedén elkészítheti, hiszen nem igényel komoly szakértelmet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 bögre tej Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • tejszínhab a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Megmérjük és előkészítjük a hozzávalókat. A csokoládét felaprítjuk, a tejet pedig kiöntjük a bögrébe.

2. Lépés

Egy nagy lábasban lassú tűzön melegítjük a tejet. Ne forraljuk, mert könnyen megég!

3. Lépés

Amikor már meleg, hozzáadjuk a csokoládét és a cukrot, majd elkezdjük kevergetni.

4. Lépés

Addig keverjük lassan, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad.

5. Lépés

Ha már szép sötétbarna színe van, beleöntjük a vanília kivonatot és a csipet sót is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új