Forrás: YelenaYemchuk from Getty Images
Karácsonyi halászlé
Ezt a karácsonyi halászlé receptet már számtalanszor elkészítettem, a karácsonyi ünnepek hagyományos és elengedhetetlen része.
Hozzávalók
- 1 kg Halfejek és csontok
- 2 darab Sárgarépa
- 2 darab Petrezselyem
- 1 darab The Onion
- 3 zrnka Paprika
- 3 darab szegfűszeg
- babérlevél
- 100 ml Fehérbor
- só
- 2 l Vizek
Eljárás
A halfejeket és a csontokat alaposan mossuk meg, és tegyük egy nagy fazékba.
Adja hozzá a megtisztított és felaprított sárgarépát és petrezselymet, a hagymát, a borsot, a szegfűszeget, a babérlevelet, a sót és a vizet. Fedjük le, és hagyjuk lassan főni kb. 1½ órán át.
Ezután szűrje át a levest egy finom szitán, és tegye vissza egy tiszta edénybe.
Adjuk hozzá a fehérbort, és keverjük össze. Én itt a félszáraz bort részesítem előnyben, de hagyom felforrni a levest, hogy a borból elpárologjon az alkohol. Így a levesnek finomabb és kifinomultabb íze lesz.
A karácsonyi halászlé elkészült, már csak tálalni kell. Ízlés szerint sóval ízesítheti.