HIRDETŐ

Forrás: YelenaYemchuk from Getty Images

Karácsonyi halászlé

Ezt a karácsonyi halászlé receptet már számtalanszor elkészítettem, a karácsonyi ünnepek hagyományos és elengedhetetlen része.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Halfejek és csontok Hozzáadott
  • 2 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 zrnka Paprika Hozzáadott
  • 3 darab szegfűszeg Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • 100 ml Fehérbor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 l Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A halfejeket és a csontokat alaposan mossuk meg, és tegyük egy nagy fazékba.

2. Lépés

Adja hozzá a megtisztított és felaprított sárgarépát és petrezselymet, a hagymát, a borsot, a szegfűszeget, a babérlevelet, a sót és a vizet. Fedjük le, és hagyjuk lassan főni kb. 1½ órán át.

3. Lépés

Ezután szűrje át a levest egy finom szitán, és tegye vissza egy tiszta edénybe.

4. Lépés

Adjuk hozzá a fehérbort, és keverjük össze. Én itt a félszáraz bort részesítem előnyben, de hagyom felforrni a levest, hogy a borból elpárologjon az alkohol. Így a levesnek finomabb és kifinomultabb íze lesz.

5. Lépés

A karácsonyi halászlé elkészült, már csak tálalni kell. Ízlés szerint sóval ízesítheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új