HIRDETŐ
Forrás: phbcz from Getty Images
Karácsonyi medve mancsok
Finom kis sütemények, a medvemancsok. Minden évben karácsonykor készítjük őket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
40
Tészta:
- 300 g Félig durva liszt
- 200 g porcukor
- 150 g darált dió
- 2 darab Tojás
- 1 darab vaníliás cukor
- 100 g Kakaó
- 200 g Növényi zsír
Felborítani:
- porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Először készítsük el a tésztát. Tegyük a lisztet, a cukrot, a diót, a tojást, a vaníliás cukrot és a kakaót egy tálba. Mindezekből készítsünk tésztát. Ne habozzunk egy kicsit több lisztet hozzáadni, ha a tészta túl ragacsos. Másrészt, ha a tészta túl száraz ahhoz, hogy golyót formáljon, adjunk hozzá egy kis olajat vagy vizet.
2. Lépés
2.Töltsük a tésztát a medvemancsformákba. Ezután tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon kb. 20 percig süssük.
3. Lépés
Sütés után fordítsuk ki a medvemancsokat a formákból, és forgassuk meg őket porcukorban.