HIRDETŐ

Forrás: canva

Karácsonyi mézeskalács

Fogadjátok szeretettel ezt a bevált karácsonyi mézeskalács receptet, amit éveken át használunk a családban. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a mézes ízeket és a karácsonyi hangulatot.

HIRDETŐ
Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

A recept ebben a cikkben található

Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 Gram önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 175 Gram vaj Hozzáadott
  • 175 Gram barna cukor Hozzáadott
  • 300 Gram Méz Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 narancs reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért egy nagy tálban. Érdemes az összes száraz hozzávalót szitán átszűrni, így biztosítva, hogy nincsenek csomók.

2. Lépés

Ezután olvasszuk meg a vajat, a cukrot és a mézet lassú tűzön egy lábasban. Adjuk hozzá a tojást és a narancshéjat. Figyeljünk arra, hogy a vaj ne legyen túl forró, mielőtt hozzáadjuk a tojást, nehogy a tojás megfőjön.

3. Lépés

Az előző keveréket adagoljuk a száraz hozzávalókhoz, és alaposan dolgozzuk össze. Lesz egy nagyon ragadós tészta. Keverjük addig, amíg minden hozzávaló teljesen el nem vegyül.

4. Lépés

Pihentessük a tésztát legalább 2 órán keresztül, vagy lehetőség szerint egész éjszakán át a hűtőben. Ez a pihenési idő segít a mézeskalácsnak abban, hogy igazán ízletes és szilárd legyen.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon, 10-15 perc alatt süssük meg a mézeskalácsokat. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg. Érdemes időnként ellenőrizni a sütőben.

6. Lépés

A mézeskalácsot hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben, mielőtt eltávolítanánk onnan. Ez segít abban, hogy a mézeskalács megszilárduljon és ne törjön szét.

7. Lépés

A karácsonyi mézeskalács elkészítése során gondoskodjunk arról, hogy mindig tartsunk be bizonyos időközöket. Ha túl hosszú ideig sütjük, akkor a mézeskalács kemény és száraz lesz. Ha túl kevés ideig sütjük, akkor pedig túl puha marad és könnyen széttörhet. Mint minden süteménynél, itt is az időzítés a kulcs. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a karácsony varázslatos ízeit a saját otthonodban!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek