HIRDETŐ

Forrás: canva

Karácsonyi mézeskalács

Fogadjátok szeretettel ezt a bevált karácsonyi mézeskalács receptet, amit éveken át használunk a családban. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a mézes ízeket és a karácsonyi hangulatot.

HIRDETŐ
Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

A recept ebben a cikkben található

Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 Gram önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 175 Gram vaj Hozzáadott
  • 175 Gram barna cukor Hozzáadott
  • 300 Gram Méz Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 narancs reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért egy nagy tálban. Érdemes az összes száraz hozzávalót szitán átszűrni, így biztosítva, hogy nincsenek csomók.

2. Lépés

Ezután olvasszuk meg a vajat, a cukrot és a mézet lassú tűzön egy lábasban. Adjuk hozzá a tojást és a narancshéjat. Figyeljünk arra, hogy a vaj ne legyen túl forró, mielőtt hozzáadjuk a tojást, nehogy a tojás megfőjön.

3. Lépés

Az előző keveréket adagoljuk a száraz hozzávalókhoz, és alaposan dolgozzuk össze. Lesz egy nagyon ragadós tészta. Keverjük addig, amíg minden hozzávaló teljesen el nem vegyül.

4. Lépés

Pihentessük a tésztát legalább 2 órán keresztül, vagy lehetőség szerint egész éjszakán át a hűtőben. Ez a pihenési idő segít a mézeskalácsnak abban, hogy igazán ízletes és szilárd legyen.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon, 10-15 perc alatt süssük meg a mézeskalácsokat. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg. Érdemes időnként ellenőrizni a sütőben.

6. Lépés

A mézeskalácsot hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben, mielőtt eltávolítanánk onnan. Ez segít abban, hogy a mézeskalács megszilárduljon és ne törjön szét.

7. Lépés

A karácsonyi mézeskalács elkészítése során gondoskodjunk arról, hogy mindig tartsunk be bizonyos időközöket. Ha túl hosszú ideig sütjük, akkor a mézeskalács kemény és száraz lesz. Ha túl kevés ideig sütjük, akkor pedig túl puha marad és könnyen széttörhet. Mint minden süteménynél, itt is az időzítés a kulcs. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a karácsony varázslatos ízeit a saját otthonodban!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új