:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/sSOrHUpjquko2eXrnB2a/a1253ddc1e3f215933f9625801fe2a.jpeg)
Forrás: vm2002 from Canva
Karácsonyi torta fahéjjal
Egy egyszerű karácsonyi torta receptje fahéjjal és gyümölcsökkel.
Hozzávalók
- 250 g sima liszt
- 170 g Vaj
- 100 g Porcukor
- 3 darab Tojás
- 1 kanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 kanalak őrölt fahéj
- Citromlé és reszelt citromhéj
- 200 g Vegyes gyümölcs
Eljárás
A lisztet, a vajat, a cukrot, a tojást, a sütőport és a sót alaposan keverje össze. Ezt általában konyhai robotgépben szoktam elvégezni, de kézzel is lehet.
A tésztának puhának és simának kell lennie, nem szabad ragadnia. Ha túl kemény, adjunk hozzá egy kis tejet. Ha túl folyós, egy kis lisztet.
Hagyjuk a tésztát hűvös helyen pihenni körülbelül egy órát.
Ezután adjuk hozzá a fahéjat, a citrom héját és levét. Használhat narancslevet és -héjat is egy másik ízvariációhoz.
Végül keverje bele az apróra vágott gyümölcsöt. De vigyázat, nem minden gyümölcsnek egyforma az állaga, és nedves lehet a tészta, ezért ezt figyelembe veszem a kiválasztásánál és elkészítésénél.
A tésztát tegyük át egy kizsírozott és lisztezett tepsibe.
Süssük 180°C-on kb. 35-45 percig, de egy nyárs segítségével próbáljuk ki, hogy megsült-e a sütemény.