HIRDETŐ

Forrás: Taiftin for Getty Images

Karácsonyi vöröskáposzta almával

A friss vöröskáposzta elengedhetetlen az ünnepi időszakban. Ez az almás vöröskáposzta recept nálunk már hagyomány, és az ősz és a karácsony legjavát ötvözi. Az édes alma és a sós vöröskáposzta tökéletesen kiegészítik egymást, és ízléstől függően szegfűszeggel vagy fahéjjal is finomítható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 középső Vöröskáposzta, finomra szeletelve Hozzáadott
  • 2 nagy Alma, hámozva és kockára vágva Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • 14 Csésze cukor Hozzáadott
  • 14 Csésze balzsamecet Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 1 fahéjrúd Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 20 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karácsonyi alma és vöröskáposzta recepthez tegye a felszeletelt vöröskáposztát és az almadarabokat egy nagy serpenyőbe. Javaslom, hogy nehéz, öntöttvas serpenyőt használjunk, amely jól eloszlatja a hőt.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a balzsamecetet, a szegfűszeget, a babérlevelet és a fahéjrudat. A cukor és a balzsamecet keverékétől a káposzta egyszerre lesz kellemesen édes és savanyú.

3. Lépés

Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, fedjük le a lábast, és pároljuk egy órán át, időnként megkeverve.

4. Lépés

Egy óra múlva hozzáadjuk a vajat, és sóval, borssal ízesítjük. További 30 percig pároljuk.

5. Lépés

Végül alaposan keverje össze az almás vöröskáposztát, és azonnal tálalja. Az almás vöröskáposzta gyakran még jobb ízű, ha újra felmelegítjük, ezért szeretem már a parti előtti napon elkészíteni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új