Forrás: Taiftin for Getty Images
Karácsonyi vöröskáposzta almával
A friss vöröskáposzta elengedhetetlen az ünnepi időszakban. Ez az almás vöröskáposzta recept nálunk már hagyomány, és az ősz és a karácsony legjavát ötvözi. Az édes alma és a sós vöröskáposzta tökéletesen kiegészítik egymást, és ízléstől függően szegfűszeggel vagy fahéjjal is finomítható.
Hozzávalók
- 1 középső Vöröskáposzta, finomra szeletelve
- 2 nagy Alma, hámozva és kockára vágva
- 1⁄2 Csésze víz
- 1⁄4 Csésze cukor
- 1⁄4 Csésze balzsamecet
- 3 Szegfűszeg
- 2 Babérlevél
- 1 fahéjrúd
- só és bors ízlés szerint
- 20 g vaj
Eljárás
A karácsonyi alma és vöröskáposzta recepthez tegye a felszeletelt vöröskáposztát és az almadarabokat egy nagy serpenyőbe. Javaslom, hogy nehéz, öntöttvas serpenyőt használjunk, amely jól eloszlatja a hőt.
Adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a balzsamecetet, a szegfűszeget, a babérlevelet és a fahéjrudat. A cukor és a balzsamecet keverékétől a káposzta egyszerre lesz kellemesen édes és savanyú.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, fedjük le a lábast, és pároljuk egy órán át, időnként megkeverve.
Egy óra múlva hozzáadjuk a vajat, és sóval, borssal ízesítjük. További 30 percig pároljuk.
Végül alaposan keverje össze az almás vöröskáposztát, és azonnal tálalja. Az almás vöröskáposzta gyakran még jobb ízű, ha újra felmelegítjük, ezért szeretem már a parti előtti napon elkészíteni.