HIRDETŐ

Karakteres dió pálinka készítés

A dió pálinka intenzív ízvilággal rendelkezik és kiváló választás lehet azoknak, akik szeretik az erős, karakteres ízeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg dió (nyers és héjas) Hozzáadott
  • 2 l fehér pálinka Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom héja (nem a fehér része) Hozzáadott
  • 1 ks befőttesüveg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a diókat és tegyük egy deszkára. Vágjuk ketté a diókat, majd helyezzük őket egy nagy befőttesüvegbe.

2. Lépés

Adjuk hozzá a citromhéjat, majd öntsük rá a pálinkát. Zárjuk le az üveget és helyezzük sötét, hűvös helyre.

3. Lépés

Hagyjuk állni 2-3 hetet, az üveget időnként rázzuk fel.

4. Lépés

A 2-3 hét elteltével szűrjük le a pálinkát (használjunk szűrőt vagy gézszövetet).

5. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot és jól keverjük össze, majd helyezzük vissza a párlatot az üvegbe.

6. Lépés

Hagyjuk állni legalább 1 hétig, hogy a cukor teljesen feloldódjon és összekeveredjen a párlattal.

7. Lépés

A dió pálinka kész, töltsük palackokba és élvezzük az ízét!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek