HIRDETŐ

Karakteres dió pálinka készítés

A dió pálinka intenzív ízvilággal rendelkezik és kiváló választás lehet azoknak, akik szeretik az erős, karakteres ízeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg dió (nyers és héjas) Hozzáadott
  • 2 l fehér pálinka Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom héja (nem a fehér része) Hozzáadott
  • 1 ks befőttesüveg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a diókat és tegyük egy deszkára. Vágjuk ketté a diókat, majd helyezzük őket egy nagy befőttesüvegbe.

2. Lépés

Adjuk hozzá a citromhéjat, majd öntsük rá a pálinkát. Zárjuk le az üveget és helyezzük sötét, hűvös helyre.

3. Lépés

Hagyjuk állni 2-3 hetet, az üveget időnként rázzuk fel.

4. Lépés

A 2-3 hét elteltével szűrjük le a pálinkát (használjunk szűrőt vagy gézszövetet).

5. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot és jól keverjük össze, majd helyezzük vissza a párlatot az üvegbe.

6. Lépés

Hagyjuk állni legalább 1 hétig, hogy a cukor teljesen feloldódjon és összekeveredjen a párlattal.

7. Lépés

A dió pálinka kész, töltsük palackokba és élvezzük az ízét!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új