HIRDETŐ
Forrás: AndreySt from Getty Images
Karalábé saláta és uhorka
Egyszerű, gyors és egészséges saláta, amit akár előételként is felszolgálhatunk. A karalábé frissítő íze tökéletesen harmonizál az uborka ropogós textúrájával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Saláta
- 2 ks Közepes méretű karalábé
- 1 ks nagy méretű uborka
- 1 csipet só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fehér bors
Öntet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Mosd meg alaposan a zöldségeket.
2. Lépés
Hámozd meg a karalábét és az uborkát.
3. Lépés
Vágd vékony szeletekre a karalábét és az uborkát.
4. Lépés
Keverd össze a zöldségeket egy nagy tálban, add hozzá a sót és a borsot.
5. Lépés
Az öntet elkészítéséhez keverd össze az olívaolajat és a balzsamecetet egy kis tálban.
6. Lépés
Öntsd rá az öntetet a salátára, majd óvatosan keverd össze, hogy mindenhol érje az öntet.
7. Lépés
Hűtsd le a salátát a hűtőben kb. 10 percig, majd tálald.