Forrás: rimmabondarenko from Canva
Karamell likőr
Egy finom karamellás likőr receptje, amelyet barátaiddal együtt fogyaszthatsz.
Hozzávalók
- 1 liter vodka
- 350 gramm fehér cukor
- 1 darab vaníliarúd
- 150 ml Tejszínhab
- 1⁄2 TK Sók
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a cukrot egy lábasba tesszük, és lassan, alacsony hőfokon feloldjuk.
Amikor a cukor teljesen feloldódott és szép aranybarna színt kapott, adjuk hozzá a tejszínhabot. Óvatosan keverjük össze.
Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és szórjuk ki a magokat. A rúddal együtt adjuk a karamellhez. Ezután adjuk hozzá a sót.
Ezután, amikor a keverék teljesen elkeveredett és sima, öntse bele a vodkát. Keverje össze az egészet jól, és vegye le a tűzről.
Hagyja teljesen kihűlni, majd öntse az üvegbe. Zárja le, és tárolja sötét, hűvös helyen két hétig, hogy a likőr megérjen. Fontos, hogy megvárjuk, amíg a karamell teljesen feloldódik, és a likőr elnyeri végső ízét.