Karamellás sajttorta sütés nélkül
Ez a karamellás sajttorta sütés nélkül ideális választás azok számára, akik szeretnének egy gyors, egyszerű és mégis ízletes desszertet készíteni. A tökéletesen krémes sajttorta kombinálva a karamell tenyérnyomással, magával ragadja az embert már az első falatnál.
Hozzávalók
- 200 g Digestive keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 500 g krémsajt (pl. Philadelphia)
- 400 ml sűrített tej
- 2 Csomag vaníliacukor
- 200 g Karamell szósz
Eljárás
Először is törjük össze a Digestive kekszeket egy zacskóban. Ezt követően öntsük bele a felolvasztott vajat és keverjünk jól, amíg össze nem áll a keksz-vaj massza.
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomjuk bele szorosan a keksz-vaj masszát. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen, míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot a vaníliacukorral és a sűrített tejjel. A cél az, hogy sima, krémes masszát kapjunk. Ezután adjuk hozzá a karamell szószt.
Öntsük a tölteléket a keksz-vaj alapra, majd egyengessük el a tetejét.
Hűtsük le a tortát legalább 4-6 órán keresztül, vagy még jobb, ha egész éjszakán át. A tetejét díszíthetjük felvert tejszínnel és karamell szósszal, ha szeretnénk. Jó étvágyat!